De Volkswagen Caddy is is volgens de fabrikant sportiever, stijlvoller, digitaler en ruimer dan ooit. Bovendien is deze vijfde generatie tot in het kleinste detail compleet vernieuwd. 

Volkswagen Caddy: ander platform, nieuw design

De nieuwe Volkswagen Caddy is gebaseerd op het MQB-platform. Daardoor is het mogelijk om nieuwe technologieën in de auto toe te passen, zoals nieuwe rijhulpsystemen en features uit personenauto’s. De buitenkant heeft een sportief ogend uiterlijk gekregen. 

Tegelijkertijd is de ruimte in het interieur ook verbeterd, met veel opbergruimte. De nieuwe AGR Ergocomfort-stoelen, 230 Volt-aansluiting, elektrische raambediening, ledinterieurverlichting en een neerklapbare passagiersstoel met tafelfunctie maken de Caddy tot een comfortabel kantoor op wielen. 

Digitaal en altijd verbonden

Hij is digitaler dan ooit, met onder andere een Digital Cockpit en infotainmentsysteem met 6,5 of 10 inch-touchscreen. Daarnaast is het mogelijk om spraakcommando’s te geven. Via een eSIM is de auto altijd verbonden en heeft hij toegang tot de mobiele onlinediensten en functies van We Connect. 

Assistentiesystemen

Van de negentien assistentiesystemen zijn Adaptive Cruise Control 2.0 met Stop & Go, Emergency Assist, Trailer Assist en Side Assist in combinatie met Rear Cross Traffic Alert nieuw. Het is tevens de eerste Volkswagen Bedrijfswagen die leverbaar is met Travel Assist, waarmee semiautonoom kan worden gereden.

Lees verder onder de foto.
dashboard Volkswagen Caddy

De nieuwste Caddy-generatie komt met nieuwe, schonere viercilinder TDI-motoren, variërend van 55 kW/75 pk tot 90 kW/122 pk. Alle versies zijn voorzien van twee SCR-katalysatoren die een dubbele AdBlue-dosering injecteren voor een verder verlaagde uitstoot. Ook wordt de Caddy leverbaar als TGI-variant (aardgas).

Afmetingen

De wielbasis is 73 millimeter langer, de laadruimte 50 millimeter breder en 7 millimeter hoger vergeleken met de huidige generatie. De totale laadcapaciteit is daarmee gegroeid tot 3,3 m3. Vanwege de extra grote laadopening is het nu ook mogelijk om een europallet overdwars te laden. De langere Caddy Maxi heeft een brede schuifdeur en biedt ruimte voor twee europallets (laadcapaciteit van 4,0 m3). 

De nieuwe Volkswagen Caddy is leverbaar vanaf najaar 2020, gevolgd door de Caddy Maxi in 2021. 

Lees veel meer over de nieuwe Volkswagen Caddy in Transport & Logistiek 4, verschijningsdatum 6 maart. Nog geen abonnee? Klik HIER.
koerier Volkswagen Caddy