De nieuwe dodehoekcamera onderscheidt volgens de fabrikant voetgangers en fietsers op betrouwbare wijze van irrelevante objecten, zoals verkeerslichtpalen. Dit minimaliseert het risico op een vals alarm. Wanneer het systeem een alarm afgeeft, weet de bestuurder dat er echt een gevaar op een aanrijding in de dode hoek aanwezig is.

Dometic CAM1000

De CAM1000 is ontworpen als een universele oplossing en kan in bijna elk bedrijfsvoertuig worden gebruikt en past perfect in de Dometic 2019-monitorserie. Geïntegreerde infrarood-leds garanderen een goede beeldkwaliteit, zelfs 's nachts. Het systeem voldoet volledig aan de nieuwe wettelijke eisen in Duitsland.

Eenvoudig te installeren 

Om het aantal fietsers dat slachtoffer wordt van een dodehoekongeval terug te dringen, hebben de Duitse gerechtelijke autoriteiten de technische eisen voor voertuigen opnieuw gedefinieerd. Bovendien hebben zij een stimuleringsprogramma geïntroduceerd.

In navolging hierop heeft Dometic de dodehoekcamera ontwikkeld. Volgens de fabrikant is de camera eenvoudig te installeren. Alle componenten (inclusief de gps-sensor, de infrarood-leds en het bedieningspaneel) zijn geïntegreerd in de camerabehuizing. Hij hoeft slechts te worden aangesloten op de stroomvoorziening. Extra voertuigsystemen zijn niet nodig en herhaalde kalibratie is evenmin nodig. De afstandsmarkeringen op de monitor vergemakkelijken de uitlijning van de camera tijdens het ingebruiknemen. In de meeste gevallen kunnen bestaande monitoren worden hergebruikt.

Snel aandacht trekken

De Dometic CAM1000-dodehoekcamera is ontworpen om snel de aandacht te trekken van de bestuurder, die met steeds meer te maken krijgt met waarschuwingssignalen van het bedieningspaneel van zijn voertuig.