De Regis Epic0 heeft met een maximaal laadvermogen van 700 kg en een elektrische actieradius tot liefst 170 km (WLTP). Hij is in diverse varianten leverbaar.

Regis Epic0

De Epic0-serie onderscheidt zich volgens importeur Rolling the City door zijn compacte afmetingen en wendbare karakter; eigenschappen die worden gecombineerd met een laadvermogen tot 700 kg. De Epic0 beschikt over een stalen cabine en chassis. Extra verstevigingen in de cabine zorgen voor een stijf compartiment. De energie van de Epic0 wordt geleverd uit een lithium-ionbatterijpakket met een capaciteit van naar wens 11 kWh (standaard) of 14 kWh (long range). 

Gebruik in de binnenstad

De Epic0 is helemaal bedoeld voor gebruik in de binnenstad en is leverbaar in twee snelheidsvarianten, waarvan het bereik is gebaseerd op de WLTP-meetmethoden. De eerste is een 50 km/u-versie met een maximale range van 170 kilometer. De tweede variant, met een maximumsnelheid van 75 km/u, heeft een actieradius tot 130 kilometer. Deze snelle variant kan desgewenst in bijvoorbeeld Amsterdam ook de ring op, als logistieke oplossing tussen een hub aan de rand van de stad en een milieuzone in de binnenstad.

’s Nachts aan de lader

De Regis Epic0 wordt geleverd met een onboardlader en heeft laadcapaciteit van 3,7 kWh. Hij kan bij iedere laadpaal worden opgeladen. Het opladen van een volledig lege batterij vergt zo’n vijf uur (zes uur voor de Long Range-versie). De grote range van maximaal 170 kilometer betekent dat enkel ’s nachts opladen volstaat voor een hele dag hard werken, waarmee de Epic0 een volwaardig alternatief is voor een conventionele bestelauto. Desgewenst is het mogelijk om de auto overdag op te laden, tijdens (lunch)pauzes. Laden van 30 tot 80 procent neemt nauwelijks meer dan een uur in beslag.

Uitgebreid aanbod

De Regis Epic0 is sinds deze maand leverbaar. De range bestaat in eerste instantie uit een gesloten-bestelversie, een pick-up en een kipper. Alle drie zijn ze er als 11 kW- en 14 kW-uitvoering en in een 50 km/u- en 75 km/u-variant. Vanaf januari 2020 komt er ook een chassis-cabine-uitvoering voor individuele opbouwwensen en als speciale koeltransport- en afvalcollectieauto.