Dit grote display kan worden omgezet van een traditionele horizontale positie naar een verticale positie. Naast de grote, eenvoudig af te lezen HD-touchscreens biedt de nieuwe dēzl-serie voorgeladen Truck Parking-locaties in Europa, load-to-dockbegeleiding en aangepaste truckroutering afgestemd op de grootte en het gewicht van de vrachtwagen.

Filteren informatie op Garmin dēzl 

De Truck Parking Europe-locaties kunnen eenvoudig worden gefilterd in de lijst met voorzieningen zoals de aanwezigheid van wifi, douchegelegenheden en het aanwezige beveiligingsniveau. Wanneer een chauffeur daarnaast een koppeling maakt met de mobiele app Garmin Drive, kan hij de beschikbaarheid van parkeerplaatsen eenvoudig controleren om zo te voorkomen dat hij naar een drukke of overvolle parkeerplaats rijdt.

Bovendien introduceert de dēzl-serie load-to-dockbegeleiding. Hiermee ontvangen bestuurders informatie over populaire laad- en loszones wanneer ze hun bestemming naderen.

Extra groot display

De Dēzl wordt geleverd met verschillende montagemogelijkheden, waaronder een magnetische houder met ingebouwde oplaadmogelijkheid en een heavy duty- zuignap, een schroefbevestiging en een 1-inchbaladapter met een AMPS-plaat die compatibel is met RAM-montagesystemen.

Op de dēzl met het extra grote display kunnen chauffeurs de grootte en het gewicht van hun vrachtwagen invoeren om aangepaste routes voor vrachtwagens te ontvangen. De meldingen voor brughoogtes, gewichtslimieten, scherpe bochten, steile hellingen en meer worden vervolgens hierop afgestemd.

Populaire routes

routeplanner garmin dezl 700Onderweg geeft de truckrouteringsfunctie populaire routes aan, die vaak worden gebruikt door collega-truckers, om meer ontspannen en veiliger in onbekende regio's te rijden. Met ingebouwde bluetooth voor handsfree bellen en een vernieuwde stemhulpoptie die spraakopdrachten vereenvoudigt tot 'ok Garmin', kunnen chauffeurs volgens de fabrikant organisch met hun dēzl-navigatiesysteem communiceren en hun handen aan het stuur houden.

Daarnaast kan het intuïtieve display worden gebruikt om beoordelingen van reizigers van TripAdvisor te bekijken en miljoenen populaire plaatsen te vinden met de vooraf geïnstalleerde nuttige punten van Foursquare. 

navigatiesysteem garmin dezl 800De dēzl-serie bevat kaartupdates van Europa en de ingebouwde wificonnectiviteit maakt het eenvoudig om kaarten en software up-to-date te houden zonder een computer te gebruiken.

Koppeling met achteruitrijcamera 

Wie een van de drie nieuwe navigatiesystemen koppelt aan Garmin Drive kan snel en eenvoudig informatie ontvangen over benzineprijzen, verkeers- en weersinformatie, smartphonemeldingen en updates van photoLive-verkeerscamera’s. De systemen zijn ook te koppelen met een achteruitrijcamera.