Volgens importeur Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit komt de Goupil G6 in het programma naast de G2, het meest compacte model. Met het nieuwe model richt de fabrikant op de distributiesector en het midden- en kleinbedrijf. Voor die sectoren kan de G6 is verschillende passende configuraties worden geleverd. De G6 is ontworpen voor gebruik in stedelijke en voorstedelijke gebieden, en afhankelijk van de configuratie biedt hij een laadvermogen tot 1.200 kg en een laadvolume tot 9 m3. 

Smalle straten

Om een vlotte rit in en om stadscentra te garanderen, kan de G6 een maximumsnelheid van 80 km/u halen met een bereik tot 152 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Dankzij de 6,6 kW-oplader kan de 30 kW-accu in vijf uur volledig worden opgeladen met behulp van de ingebouwde lader. Passend bij het DNA van het merk maken de breedte (1,70 meter) en lengte (4,80 meter) van de G6 het een compact voertuig. Een belangrijk voordeel om door stedelijke gebieden te rijden, zelfs in smalle straten.

Goupil gaat voor hoge kwaliteit

Met de G6 wil Goupil een voertuig van hoge kwaliteit aanbieden in de categorie elektrische bedrijfsvoertuigen onder de 3,5 ton. Daarom wordt deze nieuwe bedrijfswagen geleverd met een uitgebreide set standaarduitrusting zoals een cabine met drie zitplaatsen, elektrische ramen, verwarmde buitenspiegels, regeneratief remmen, licht- en regensensor en een sterke elektrische verwarming. 

Variatiemogelijkheden

De G6 is ontworpen als chassis-cabine en biedt flexibiliteit aan carrosseriebouwers. Om de verschillende maatwerkcarrosserievarianten toe te kunnen passen, bevinden de lithiumbatterijen zich onder de cabinestoelen, waardoor het hele achterste deel van het chassis beschikbaar blijft voor carrosseriemontage met een lage instap. De G6 is af fabriek verkrijgbaar in verschillende configuraties: aluminium laadvloer (pick-up of kipper), 9 m3 gesloten bestelwagen, hydraulische haakarm met aluminium mobiele container. Om aan de marktvraag te voldoen, werkt de Nederlandse importeur samen met gerenommeerde carrosseriebouwers.

Over Goupil 

Het Franse Goupil wordt beschouwd als een pionier op het gebied van elektrische voertuigen en werd opgericht in 1996 en maakt sinds 2011 deel uit van de Amerikaanse Polaris Group. Ondertussen zijn er ruim 20.000 LEV’s (Light Electric Vehicles) geproduceerd, die in ruim 1.200 Europese steden op de markt zijn gebracht.