Mercedes Benz eSprinter

De eSprinter is leverbaar in een gesloten bestelwagen-uitvoering met verhoogd dak in de vermogensklasse tot 3,5 ton. De elektrische aandrijflijn stuurt het vermogen naar de voorwielen en levert – net als de diesel basisuitvoering – 85 kW en een maximumkoppel van 300 Newtonmeter. Wat batterijcapaciteit betreft biedt de eSprinter keuze uit twee varianten, voor uiteenlopende gebruiksdoeleinden. De nadruk ligt daarbij ofwel op een grote actieradius dan wel op een hoger laadvermogen. Standaard beschikt de eSprinter over een netto batterijcapaciteit van 35 kWh (41 kWh bruto), goed voor een actieradius van 120 kilometer en een maximaal laadvermogen van 1.045 kg. (Dat bereik werd bepaald op basis van de 692/2008/EC regulering en verschilt afhankelijk van de voertuigconfiguratie.)

Grotere actieradius

Optioneel is een extra hoogvoltaccu beschikbaar waardoor de totale capaciteit 47 kWh bedraagt met een rijbereik tot 168 kilometer. Het maximaal laadvermogen is dan 891 kg. In beide gevallen meet het laadvolume 11 m3, waarbij de laadruimte maximaal te benutten is, aangezien de batterijen onder de laadvloer zijn ondergebracht. Er is een geïntegreerde snellaadfunctie inbegrepen, waarmee het batterijpakket in ongeveer 25 minuten is op te laden van 10 naar 80 procent. De topsnelheid is eveneens instelbaar op basis van de inzet, tot een maximum van 80, 100 of 120 km/u.

Volledig connected

De eSprinter wordt standaard voorzien van een connectiviteitsmodule. Een voorbeeld is de Mercedes PRO connectdienst ‘Remote Charge Management’, die belangrijke informatie over het laadproces van de eSprinter inzichtelijk maakt (waaronder de laadstatus en het einde van het laadproces). Daarnaast kan de temperatuurregeling van de auto voor vertrek geactiveerd worden, zodat het interieur bij vertrek al een aangename temperatuur heeft, zonder dat daardoor de actieradius van de auto negatief wordt beïnvloed.

De Mercedes-Benz eSprinter is per direct te bestellen bij de Nederlandse Mercedes-Benz Van Procenters en is daar leverbaar vanaf eind 2020.