Eind 2020 maakte het bedrijf bekend dat het een groene financiering van € 12,5 miljoen had binnengehaald. Met het geld investeert de pakketbezorger in een duurzaam bezorgnetwerk, waarmee het bedrijf nog dit jaar uitstootvrij pakketten gaat bezorgen in het grootste deel van Nederland.

Elektrische bussen Red je Pakketje

Direct na het binnenhalen van de investering plaatste Red je Pakketje een order voor meer dan tweehonderd elektrische bussen. Inmiddels rijden de eerste veertig bussen op de weg.

Samenwerking met Vattenfall

Trots is coo Tijs van Driel op de bijbehorende samenwerking met Vattenfall. “Duurzaamheid is bij uitstek een gebied waarop je de handen ineen moet slaan. Daarom zijn we blij dat Vattenfall investeert in laadpleinen bij onze distributiecentra.”

elektrische bedrijfswagens red je pakketje
Met de elektrische busjes zorgt Red je Pakketje ook voor veiligere wijken, stelt coo Tijs van Driel.

Inmiddels heeft Vattenfall het laadplein van het Utrechtse distributiecentrum opgeleverd. Later dit jaar volgt het distributiecentrum in Amsterdam, waarna het pakketbezorgingsbedrijf elektrisch bezorgt in zowel Noord-Holland, Zuid-Holland als Midden-Nederland.

Ook verkeersveiligheid verbeteren

Met de elektrische busjes zorgt Red je Pakketje ook voor veiligere wijken, stelt Van Driel. “We verbeteren constant op alle niveaus de service voor de consument, en daarom voorzien we alle voertuigen van telematica. Samen met de chauffeurs kunnen we zo heel gericht de feedback doornemen voor betere rijveiligheid. Deze extra functionaliteit in de busjes is iets om trots op te zijn.”