De International Van of the Year 2022-award werd uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst op de Solutrans 2021-beurs in Lyon. Mark Sutcliffe, senior vice president Light Commercial Vehicle Business Unit bij Renault Group, ontving de prestigieuze prijs uit handen van juryvoorzitter Jarlath Sweeney. Deze onderscheiding is de belangrijkste die in Europa aan een lichte bedrijfswagen wordt toegekend. 

Vierde keer International Van of the Year

Van de veertien genomineerde bedrijfswagens van elf verschillende merken was de jury het meeste onder de indruk van de nieuwe generatie Kangoo, die de overwinning deelt met de Mercedes-Benz Citan die gebruikmaakt van de techniek en het platform van de Renault Kangoo. Het is de vierde keer dat een Renault bedrijfswagen wordt uitgeroepen tot International Van of the Year. Eerder werd de onderscheiding toegekend aan de Master (1998), Trafic (2002) en Kangoo Z.E. (2012).

mark sutcliffe renault international van of the year
Mark Sutcliffe met de onderscheiding voor de Renault Kangoo.

Elektrische variant in 2022

De nieuwe Renault Kangoo is vooral gericht op wagenparken, vaklui en ondernemers met hoge eisen en die op zoek zijn naar een bedrijfswagen die aansluit op hun zakelijke behoeften met behulp van de nieuwste technologie en innovaties. In het voorjaar van 2022 wordt de volledig elektrische variant van de Renault Kangoo aan het aanbod toegevoegd en later volgt ook de verlengde versie.

Lees hier meer over de Renault Kangoo.