De nieuwe Renault Kangoo is vooral gericht op ondernemers. Met de lichte bedrijfswagen wil de fabrikant een oplossing op maat bieden. Tot de nieuw toegepaste technologie behoort  Easy Inside Gallery. Deze inschuifbare ‘verdieping’ maakt het mogelijk om lange voorwerpen hoog in de auto te vervoeren, zodat de laadruimte op de vloer beschikbaar blijft voor andere voorwerpen.

Digitale binnenspiegel van Renault

De nieuwe bedrijfswagen is optioneel uitgerust met het multimedia- en navigatiesysteem Easy Link en met nieuwe rijhulpsystemen, waaronder Rear View Assist en een digitale binnenspiegel. Dit nieuwe systeem biedt volgens de Franse fabrikant uitstekend zicht op de situatie achter de auto in versies met een afgescheiden laadruimte. Andere nieuwe voorzieningen zijn Trailer Swing Assist, Brake Stability Control en AEBS Active Emergency Braking System.

Fiscale regelgeving

Easy Side Access – dat Renault als belangrijke innovatie noemt – komt niet beschikbaar voor de Nederlandse markt. Bij deze vinding ontbreekt bij de B-stijl en biedt de Kangoo een zijopening van 1.416 millimeter breed – het dubbele van de vorige Kangoo. Maar omdat de Kangoo in deze configuratie niet beschikt over een tussenschot, voldoet het model niet aan de Nederlandse fiscale regelgeving gesteld aan bedrijfswagens.

De Kangoo komt op de markt in twee lengtematen en met handbediende en automatische transmissies, met benzine- en dieselmotoren én met een elektrische aandrijflijn. De laadcapaciteit varieert van 3,3 tot 3,9 m3  in de standaardlengte en met 4,2 tot 4,9 m3 in de verlengde versie.

Express: veel opbergruimte

De nieuwe Renault Express wordt gepositioneerd als een praktische en efficiënte bestelwagen. Hij is bedoeld voor ondernemers en bedrijven met een klein tot groot wagenpark. Bij het ontwerp van de Express is veel aandacht besteed aan de opbergruimte en ergonomie. Met 48 liter biedt de Express volgens Renault de meeste bergruimte voor kleine spullen in zijn segment. De laadruimte bedraagt 3,3 m³.

Ook deze bedrijfswagen is optioneel uitgerust met het Renault Easy Link multimedia- en navigatiesysteem en voorzien van assistentiesystemen als Rear View Assist, Blind Spot Warning en Front & Rear Park Assist.

Lees hier meer bedrijfswagennieuws.

Hieronder in de fotoslider achtereenvolgens: de Renault Kangoo,  het interieur van de Kangoo, de Renault Express, het interieur van de Express.