Het laadvermogen van de Opel Vivaro-e doet met 1.275 kg nauwelijks onder voor die van vergelijkbare, lichte bedrijfswagens met een dieselmotor (1.405 kg). Opel levert de Vivaro-e met keuze uit twee lithium-ionbatterijpakketten. 

Actieradius Vivaro-e

De basisversie heeft een capaciteit van 50 kWh en een actieradius van 230 kilometer (WLTP). De versie met een 75 kWh-batterij biedt een actieradius tot zelfs 330 kilometer (WLTP). Via een 100 kW DC-laadstation is de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80 procent opgeladen. Bij de 75 kWh-batterij duurt dat 45 minuten. De gebruiker kan, afhankelijk van de afstanden die dagelijks worden afgelegd en de beschikbare tijd om de batterij op te laden, kiezen voor de standaard 7,4 kW-lader (1-fase) of de optionele 11 kW lader (3-fase). In beide gevallen garandeert de geïntegreerde lader een lange levensduur van de batterij waarop sowieso al acht jaar of 160.000 kilometer garantie geldt.

Speciale oplossingen en diensten

Om het gebruiksgemak van de Vivaro-e nog verder te vergroten, biedt Opel speciale oplossingen voor elektrische voertuigen aan. De ‘Charge My Car’-functie van de Free2Move Services-app geeft toegang tot meer dan 140.000 laadstations in heel Europa, inclusief overzichtelijke betalingen. Om het klanten nog makkelijker te maken om een geschikt laadpunt te vinden, maakt Free2Move een preselectie van laadstations, gebaseerd op de afstand tot het laadpunt, de laadsnelheid en de huidige laadprijs van de beschikbare, publieke laadpunten. Met de e-remote controlefuncties van Opel Connect kunnen klanten met hun smartphone de laadstatus van de batterij controleren, een laadsessie inplannen of zelfs het interieur koelen of voorverwarmen als de Vivaro-e nog aan de lader staat. Tot slot biedt het OpelConnect-portfolio toegang tot eCall, pechoproepen en tal van andere diensten, zoals het opvragen van actuele voertuiginformatie. LIVE Navigation geeft realtime verkeersinformatie (36 maanden gratis na activatie).

Uitvoeringsvarianten

Opel heeft de nieuwe Vivaro-e ontwikkeld voor een breed uiteenlopende klantengroep en levert om die reden diverse carrosserievarianten, zoals een crewcab, platformcab of personenversie, met een laadvermogen tot 1.275 kg en een Gross Vehicle Weight van 2.800 tot 3.100 kg. De meest compacte versie (S) met een lengte van 4,60 meter heeft met 11,3 meter een opmerkelijk korte draaicirkel. Dat maakt de Vivaro-e zeer wendbaar in krappe ruimtes. Dankzij de hoogte van 1,90 meter kan de Vivaro-e ook in de meeste parkeergarages parkeren. 

Opel levert de Vivaro-e in drie lengtevarianten. De S is 4,60 meter lang en heeft een laadinhoud 4,6 m3. De M meet 4,95 meter en heeft een laadinhoud 5,8 m3 en de langste variant, de L, is 5,30 meter lang en heeft een laadvolume van 6,6 m3. Dankzij FlexCargo – een doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel – kunnen objecten van maximaal 3,67 of 4,02 meter lengte worden vervoerd. 

Het interieur heeft veel opbergvakken en kan fungeren als mobiel kantoor.

Elektrische schuifdeuren

Brede achterportieren en schuifdeuren aan weerszijden zorgen voor een royale toegang tot de laadruimte van de Vivaro-e. De schuifdeuren zijn elektrisch te openen met een voetbeweging richting de sensoren; handig als de gebruiker zijn handen vol heeft.

Evenals de versie met een conventionele verbrandingsmotor is de elektrische Vivaro-e uitgerust met diverse rijhulpsystemen die het rijgemak en de veiligheid verbeteren. Als aanvulling op een head-updisplay biedt de Vivaro-e ook een rijstrookassistent (Lane Keep Assist), uitgebreide verkeersbordenherkenning (Extended Traffic Sign Recognition), vermoeidheidsherkenning (Drowsiness Alert), semiadaptieve cruisecontrol en een botspreventiesysteem met automatische remassistent (Forward Collision Alert met Automatic Emergency Braking).

Slimme sensoren

De Opel Vivaro-e heeft slimme sensoren die de bestuurder tijdens parkeren waarschuwt voor naderende obstakels aan de voor- en achterzijde en in de dode hoek. Afhankelijk van het uitrustingsniveau wordt het beeld van de 180o-achteruitkijkcamera weergegeven op de 7 inch-touchscreen van het infotainmentsysteem.

De infotainmentsystemen Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro bieden een 7 inch-touchscreen en smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland). Multimedia Navi Pro biedt tevens navigatie met Europakaart in 3D-weergave.

Combo-e

De elektrisch aangedreven Opel Vivaro-e is de volgende stap in het uitgebreide elektrische modellenoffensief van Opel, maar ook een volgende pijler in het succesverhaal van de Vivaro, die in 2001 geïntroduceerd werd. In 2021 breidt Opel het aanbod van lichte bedrijfswagens verder uit met de volledig elektrische Opel Combo. Vanaf 2024 heeft Opel van elke personenauto en bedrijfswagen een geëlektrificeerde versie in het aanbod.

De orderboeken van de Opel Vivaro-e openen in juni en de levering start aan het einde van de zomer. Prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.