In 2022 moet deze elektrische variant van de Transporter in Hannover van de band gaan rollen. Volkswagen heeft al een elektrische variant van de Crafter, maar ziet in deze elektrische Transporter nog enkele extra voordelen. “De ID.Buzz is emissievrij en is daarnaast zeer innovatief en hij werkt op het gevoel. Het wordt de Bulli voor de volgende generatie”, aldus Thomas Sedran, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen Bedrijfswagens.

Koersaanpassing Volkwagen

Sedran ontvouwde diverse plannen tijdens een internationale perspresentatie. Het belangrijkste element uit de presentatie is een koersaanpassing van Volkswagen Nutzfahrzeuge. Het bedrijf zette zich al in om voor de klant méér te zijn dan alleen een voertuigleverancier en zal dat vanaf heden nog veel sterker benadrukken. Allerlei diensten rond het voertuig moeten de klant zo veel mogelijk ‘ontzorgen’.

Samenwerking met Ford

Verder bevestigde de Volkswagen-topman de samenwerking met Ford die op korte termijn onder andere zal leiden tot een gezamenlijk pick-upproduct op basis van de Volkswagen Amarok.