Voor het reinigen en repareren van ondergrondse containers zocht de gemeente Breda een compact en wendbaar voertuig waarmee de chauffeur ook in de smalste straten eenvoudig kan manoeuvreren. Bluekens Truck en Bus schreef op deze openbare aanbesteding in met een Renault Master Chassis Cabine. “Op basis van de inschrijvingen hebben we een selectie gemaakt, waarmee we proefritten hebben gedaan”, zegt wagenparkbeheerder Jurgen Rennen van de gemeente Breda. “Hierin scoorde de Renault Master het beste op onder meer rijcomfort en bedieningsgemak. Uiteindelijk bood de Master in alle opzichten de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding.”

Wens van de chauffeur

Bij de configuratie van de Renault-bedrijfswagen was er veel aandacht voor werkcomfort en veiligheid. Zo is de bedieningshendel van de automaat verplaatst naar het dashboard, dat tevens is aangepast om meer beenruimte te creëren. Voor optimale veiligheid is er een Brigade 3600-camerasysteem gemonteerd, zodat de chauffeur alles kan zien wat er rondom het voertuig gebeurt.

renault master afvalservice gemeente breda

Renault Master met Plywood-opbouw

Toegang tot de Plywood-opbouw is mogelijk aan beide zijden van het voertuig: zowel aan de linker- als rechterkant zit een rolluik. Via de ene kant kunnen medewerkers eenvoudig bij de hogedrukreiniger. Aan de andere kant van de opbouw heeft S. van den Broek Bedrijfswageninrichting een kastenwand op maat gemaakt, voor het opbergen van gereedschap en onderdelen. De rest van de laadruimte wordt gebruikt om materiaal en rolcontainers mee te kunnen nemen.

Mier als symbool van afvalservice

Bij de opbouw en afwerking van de Renault Master waren diverse partijen betrokken. Bever Breda verplaatste de bedieningshendel van de automaat, C. van den Broek Carrosserieën zorgde voor de Plywood-opbouw en Alpha Letterstudio verzorgde de belettering. Het spuitwerk is gedaan in de spuiterij van Bluekens Truck en Bus in Breda. Blikvanger is een grote mier die op de zij- en achterkant van de opbouw staat, het symbool van de afvalservice van de gemeente Breda.