D-Tec TankcontainerchassisHet bedrijf heeft ruime ervaring met de productie van lichtgewicht en multifunctionele containerchassis. Een voorbeeld daarvan is de Flexitrailer. Door gebruik te maken van nieuwe staalsoorten, in dit geval hoge treksterke staal, kan D-TEC nu ook een lichtgewicht 20 ft tankcontainerchassis produceren.
“Met een leeggewicht vanaf 2.950 kilo sluiten wij goed aan bij het deel van de transportmarkt dat rijdt met 20ft tankcontainers en swapbodies. Bij het ontwerp keken we tevens kritisch naar lage onderhoudskosten en gebruikersgemak. Niets voor niets luidt onze slogan: “Lift up your profit!”, aldus algemeen directeur Gerrit van Vlastuin.

Ergonomie en gebruikersgemak

De achterzijde van de trailer is voorzien van versprongen ‘traptreden’ om gemakkelijk naar boven te klimmen en de tank te controleren. De open achterzijde zorgt ervoor dat de chauffeur gemakkelijk de slangen kan aansluiten. De verlichting aan de achterzijde is gemonteerd op een aparte plaat, om aanrijschade te voorkomen. Eenvoud staat voorop bij D-TEC, zowel in constructie als in bediening, ook om de onderhoudskosten laag te houden. Als optie is de achterste as leverbaar als gestuurde as.