De vaste laadstations bieden vermogens van 20 tot 360 kW en voor maximale flexibiliteit zijn bovendien mobiele laders met vermogens van 24 tot 40 kW leverbaar. Daarnaast zijn voor trucks die na afloop van hun dagelijkse ritten 's avonds of 's nachts worden opgeladen, laders van 20 tot 50 kW beschikbaar. 

Twee voertuigen tegelijk opladen

De laders van 120 en 180 kW zijn ontworpen voor snelladen en daardoor ideaal voor wagenparken waarbij elektrische voertuigen op meerdere routes of in meerdere diensten worden ingezet. De 180 kW-lader levert genoeg vermogen om de meeste elektrische trucks in minder dan drie uur op te laden. De krachtigste uitvoering is de lader van 360 kW, die voertuigen in minder dan twee uur volledig kan opladen of twee voertuigen tegelijkertijd kan snelladen. 

DAF en partners

De partners die DAF heeft geselecteerd voor de laadoplossingen hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in de bouw en aanleg van geavanceerde laadvoorzieningen, aldus de vrachtwagenfabrikant. Dat moet een naadloze integratie garanderen van onder meer de volledig elektrische DAF-trucks met de laadpalen en de netwerksoftware. Indien nodig zorgen de partners ook voor de locatieschouw, de energiemodellen en de aansluiting. Ook onderhouden zij de laadapparatuur.

Meest optimale integratie

“De inzet van volledig elektrische trucks vereist een specifieke manier van plannen en werken”, aldus Richard Zink, director marketing & sales bij DAF Trucks. “Wij maken de overstap voor zijn klanten zo eenvoudig mogelijk. We adviseren altijd over hoe een elektrische truck maximaal kan renderen in de dagelijkse werkzaamheden. En vanaf vandaag bieden we onze klanten ook laadapparatuur. Daardoor zijn zij verzekerd van de meest optimale integratie tussen de truck en de laadvoorziening.”

DAF-dealers en TRP stores

Klanten kunnen de Paccar-laders aanschaffen bij DAF-dealers en in de TRP stores. De volledige range laadstations voor elektrische voertuigen krijgt twee jaar garantie.