De Exigo E1500, een motoraangedreven 15 kW-koelunit, is de eerste in een nieuwe generatie trailerkoelingen van de fabrikant. Doordat hij volledig invertergestuurd is, wordt de koelcapaciteit voortdurend afgestemd op de binnen- en buitentemperatuur. Daarmee levert de machine precies die koeling die nodig is. Onder meer hierdoor is de Exigo E1500 volgens Daikin in staat een brandstofbesparing te realiseren tot wel 20 procent ten opzichte van machines met een vast toerental. 

Trailerkoelmachine van Daikin

Volledig gebouwd op elektrische architectuur is het stand-byvermogen van de Exigo E1500 hetzelfde als in dieselbedrijf. De techniek zorgt niet alleen voor een lager energieverbruik, maar ook voor optimale luchtstroom en nauwkeurige en efficiënte temperatuur. Dit maakt de Exigo volgens de fabrikant een betrouwbare oplossing voor het koeltransport van de toekomst: duurzaam en met een minimale total cost of ownership. 

De Exigo E1500-trailerkoelmachine wordt geleverd inclusief twee jaar telematica en service- en onderhoudscontract. Daarbij hoort ook een garantieperiode van twee jaar. De afgelopen jaren heeft Daikin het aantal dealers en servicepartners weten uit te breiden, zodat de klant op wereldwijde serviceondersteuning kan rekenen. 

Documentatie en aanmelden

Geïnteresseerden kunnen via de website documentatie downloaden en zich eveneens aanmelden voor Transport Compleet in Hardenberg. 

Over Daikin Nederland 

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe, naar eigen zeggen marktleider in binnenklimaatoplossingen en producent van airconditioners, warmtepompen en koelapparatuur. Het bedrijf heeft tot doel betrouwbaarheid en duurzaamheid te combineren met een lage total cost of ownership voor zijn klanten.