In haar artikel – dat in de komende uitgave van Transport & Logistiek verschijnt – schrijft Eline de Vries onder meer over het uitproberen van onder meer Stability Control Assist, Active Sideguard Assist en Active Drive Assist.

Alarmlichten aan

Ook Active Brake Assist – Mercedes-Benz heeft inmiddels de vijfde generatie – komt aan bod: ‘Op de kombaan van het circuit rijdt onze demochauffeur met ingeschakelde cruisecontrol en volle snelheid op een stilstaande opblaasauto af. Geheel tegennatuurlijk grijpt hij bewust niet in, om te laten zien wat het systeem doet. Een geluidssignaal galmt door de speakers en op het display knippert een waarschuwing. De alarmlichten gaan aan. Hoe dichter we het object naderen, hoe harder en sneller de waarschuwingssignalen en hoe meer de truck afremt. Tot we op slechts een klein stuk van de auto door een heftige automatische remingreep volledig stilstaan. Wij moeten van de schrik bekomen, maar de auto voor ons is nog intact.’ 

Demonstratie veiligheidssystemen in een video

Bekijk hieronder een video met onder meer de hierboven beschreven remingreep. En lees in nummer 1 van Transport & Logistiek het gehele verslag van deze Safety Experience.