De Kamer van Koophandel (KVK) presenteerde eerder deze week de KVK Innnovatie Top 100 2021 met daarin de honderd meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

Eén Fulpra L1-vrachtfiets vervangt één dieselbestelwagen, meldt KVK over het goed scorende transportmiddel. Dat bespaart jaarlijks 2.000 liter diesel en 5.000 kilo CO2-uitstoot. Bovendien rijdt een Fulpra-vrachtfiets 70 procent sneller de binnenstad door. Deze elektrische vrachtfiets kwam volgens KVK tot nu als enige in Nederland door de strenge RDW-keuring en kreeg de Europese goedkeuring in de categorie L1e-a (gemotoriseerd rijwiel) voor elektrische fietsvoertuigen.

Elektrische vrachtfiets van Fulpra

De elektrische trapaandrijving biedt 1.000 Watt aan trapondersteuning – gemiddeld vier keer meer dan een gewone elektrische bakfiets. Daardoor kan de Fulpra L1 ook vier keer meer gewicht en volume meenemen. Door het design en lage zwaartepunt kunnen dat twee rolcontainers zijn, maar ook een strekkar of een pallet. Het mechanisme zorgt ervoor dat de fiets soepel rijdt, ook in scherpe bochten. Met behulp van een ‘cloud-gateway met gps-fix’ kunnen de voertuigstatus en de realtime locatie, net als bij auto’s, op elk device worden gevolgd.

KVK Innovatie Top 100

Een panel van innovatie-experts en een landelijke jury selecteerden de honderd bedrijven uit een groot aantal inschrijvingen. De KVK Innovatie Top 100 geeft een goed beeld van de innovatiekracht van het mkb op dit moment. Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met twintig en Noord-Brabant met zeventien bedrijven. Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). Alle innovaties zijn beoordeeld op impact voor de samenleving en branche, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden.

Lees hier meer over de elektrische vrachtfiets van Fulpra.