Gazelle D10 e-cargo Gazelle D10 e-cargo

De D10 maakt deel uit van een bredere visie van de ontwikkelingspartners – Gazelle, Dockr en Aluca – op het gebied van ‘mobility as a service’ en zero emission stadslogistiek. Het achterliggende doel is het schoner, veiliger, bereikbaarder en duurzamer maken van steden. De D10 e-cargo is bij uitstek geschikt voor de ‘last mile’ aflevering van onder meer pakketten en (gekoelde) etenswaren in verstedelijkte gebieden. Elke zending is snel ter plekke, omdat de wendbare D10 geen last heeft van opstoppingen. Hij is toegelaten op fietspaden en kan zelfs op stoepen komen – parkeerproblemen in drukke binnensteden kent de D10 daarom niet. Bovendien is de innovatieve e-cargofiets welkom in elke milieuzone.

Elektrisch vlot door de binnenstad

De Gazelle D10 is een e-cargofiets met elektrische trapondersteuning. Hij biedt plaats aan maximaal twee standaardbagageboxen met europalletafmetingen (1.200 x 800 x 1.100 mm), een inhoud van 1 m3 en een laadvermogen van 100 kg. De trapondersteuning van de D10 is elektrisch en lokaal emissievrij door middel van een 250 W Bosch Performance CX-motor in combinatie met een batterij met een capaciteit van 1.000Wh. Met de ondersteuning is een maximumsnelheid van 25 km/u te halen. De ondersteuning zorgt ervoor dat de D10 zelfs met zware belading eenvoudig en vlot door het verkeer beweegt. Ook dit draagt bij aan de snelheid van de transportdienst. Voor de D10 is geen kenteken vereist.

Leverbaar vanaf medio 2019

De wereldprimeur van de Gazelle D10 is voorbehouden aan de IAA in Hannover (20-27 september 2018) en wordt gepresenteerd op de stand van Aluca, nummer C57 in Hal 13. Naar verwachting komt de Gazelle D10 e-cargo, die in de Gazelle-fabriek in Dieren geproduceerd gaat worden, medio 2019 op de markt. Dit najaar start Gazelle in samenwerking met PostNL de eerste pilots in Amsterdam.