De ERD 220i heeft een lengte van slechts 1.065 millimeter en is daarmee de meest compacte truck in zijn klasse. In vergelijking met zijn voorganger is de ERD 220i 300 millimeter korter dankzij de nieuwe lithium-ionaccu, die een ruimtebesparing van ongeveer 25 procent oplevert. De compacte afmetingen maakt de elektrische stapelaar bijzonder wendbaar. De draaicirkel van 1.985 millimeter maakt nauwkeurig manoeuvreren mogelijk. "De ERD 220i biedt maximale ruimte-efficiëntie”, zegt Torben Sell, productmanager bij Jungheinrich. "Dankzij zijn kleinere draaicirkel heeft de truck in gangpaden minder ruimte nodig. En door de compacte bouw van de ERD 220i kunnen onze klanten op hetzelfde magazijnoppervlak meer opslagruimte creëren.”

Lithium-ionaccu in stapelaar Jungheinrich

Voor zijn aandrijving gebruikt de ERD 220i twee lithium-ionaccumodules van elk 130 Ah die in het chassis van de truck zijn geplaatst. Daardoor kan de traditionele accutrog verdwijnen en dat maakt de stapelaar veel compacter. De bespaarde ruimte maakt het mogelijk om de truck met twee ruime platformvarianten aan te bieden, zonder dat dit ten koste gaat van de compactheid en wendbaarheid. Beide platforms zijn aan drie zijden voorzien van vaste zijafschermingen. ”De ERD 220i is compacter, comfortabeler en veiliger dan elke andere truck in zijn klasse”, stelt Sell. "Dankzij het nieuwe accuconcept herdefinieert de ERD 220i de drie-eenheid wendbaarheid, veiligheid en ergonomie."

stapelaar met lithium-ionaccu

Veilig en comfortabel

Het laden en lossen van vrachtwagens is een van de zwaarste taken voor mens en machine in de intralogistiek. Jungheinrich heeft voor de ERD 220i verschillende functies ontwikkeld voor meer veiligheid, comfort en ergonomie en tegelijkertijd een hogere productiviteit mogelijk gemaakt. De truck detecteert met behulp van een ultrasone sensor wanneer hij in de laadruimte van de vrachtwagen is. Werklichten worden automatisch geactiveerd, waardoor de vrachtwagenlaadruimte wordt verlicht en pallets snel en veilig kunnen worden opgepakt. Dit is vooral in de vroege ochtenduren een voordeel. Tegelijkertijd verlaagt de stapelaar de snelheid tot een klantspecifieke snelheid, zodat de chauffeur de drempel tussen de vrachtwagen en het magazijn kan passeren met minder belasting van zijn rug. Een intuïtief instelbare, gewichtsafhankelijke vering zorgt ervoor dat de intensieve hellingrit de rug ontziet. De optionele Floor-Spot-ledlamp verhoogt de zichtbaarheid van de truck en is op een beschermde manier in de zijwand geïntegreerd.

Nieuw palletwagen ERE 225i

In de zomer zal Jungheinrich ook een nieuwe elektrische meerijdpalletwagen op de markt brengen, gebaseerd op de ERD 220i. Deze ERE 225i is nog compacter dan de ERD 220i en ideaal voor werkzaamheden zonder stapeltaken.