Banden voor regionaal transport in de afmeting van 315/80-R22.5 vormen inmiddels een aanzienlijk deel van de totale markt, meldt Michelin. De nieuwe X Multi HLZ en X Multi HLT bieden volgens de fabrikant een aanzienlijk langere levensduur: ze kunnen tot 30 procent meer kilometers afleggen. De vier nieuwe banden zijn per 1 oktober 2020 beschikbaar op de markt in de Benelux.

Hoog draagvermogen van Michelin

Ook voegt Michelin twee nieuwe banden met een hoog draagvermogen toe aan het assortiment. De X Multi HLZ en de X Multi HLT beantwoorden aan de vraag naar extra draagvermogen voor trekkers met een kraan en voor dubbelassige aanhangers. 

De Michelin X Multi HLZ is op de eerste plaats bestemd voor voertuigen actief in onder andere houttransport en voor trekkers met kranen. Het is een stuurasband in de afmeting 385/65-R22.5. Het nieuwe HLZ-concept vergroot het draagvermogen tot 10 ton per as en verhoogt het kilometerpotentieel met 30 procent ten opzichte van zijn voorgangers. Hij is ontworpen voor elk type wegdek dat men bij regionaal en nationaal transport kan tegenkomen. Het loopvlak van de nieuwe band bevat een compound waardoor met minder diepe groeven een groter aantal kilometers kan worden afgelegd.

De Michelin X Multi HLT is een band voor de draagas en richt zich op het draagvermogen van aanhangers. Dit omdat aanhangwagens met drie assen steeds vaker worden vervangen door dubbelassige aanhangers. De nieuwe HLT-band kan 1 ton meer per as te dragen, terwijl hij een langere levensduur heeft (tot 25 procent extra kilometerpotentieel ten opzichte van zijn voorgangers) en minder rolweerstand.

Circulaire economie

Alle X Multi-banden zijn voorzien van het 3PMSF-symbool dat wijst op goede gripprestaties onder alle weersomstandigheden. Net als alle andere Michelin-bedrijfswagenbanden is de Michelin X Multi geschikt voor herprofilering en loopvlakvernieuwing. Daarmee draagt hij bij aan de 'alles duurzaam’-visie van Michelin. Een langere levensduur van de band sluit aan bij de gedachte van een circulaire economie en biedt transporteurs de mogelijkheid om zowel hun kosten als hun milieuvoetafdruk terug te brengen terwijl ze ten volle blijven profiteren van het potentieel van hun banden.