SBS voert een brede range producten, van de mechanische Turtle tot de elektronische Inlock en het nieuwe Hornet-beveiligingsslot dat vorige maand is gelanceerd en dat voldoet aan de hoogste Tapa TRS1-eisen. Maar veel transporteurs zoeken een oplossing die hier tussenin zit. Dat is waar de Fox gepositioneerd wordt. 

Trailerslot opent via NFC

“De SBS Fox is een compact opbouwslot dat je opent met een app op je telefoon”, vertelt Gertjan van der Veer, productdevelopmentmanager bij Imbema. “De ontgrendeling gaat via NFC – Near Field Communication. Dat is dezelfde techniek die een smartphone gebruikt bij het contactloos betalen in een winkel.”

Van der Veer vervolgt: “De chauffeur opent de app waarin de code zit op zijn telefoon en houdt die vervolgens bij het slot. Via NFC ontgrendelt de elektronica de inwendige mechaniek, waarna de chauffeur het slot met de hand opent. Geen batterij en geen sleutels die je kwijt kunt raken. En dus ook geen administratie wie welke sleutel heeft. Bovendien is de Fox nagenoeg onderhoudsvrij.” 

Slot met slamlockfunctie

Via de app kan er nog veel meer, aldus Van der Veer. “De versleuteling van de codes is military grade: dus heel hoog en niet op afstand uitleesbaar. En de planner kan vanaf zijn computer allerlei extra parameters inprogrammeren. Bijvoorbeeld dat de app vergrendeld blijft tijdens de reis. De chauffeur moet dan alleen even bellen als hij op zijn bestemming is, zodat de planner de app weer open kan zetten. Deze functie zou in een later stadium ook automatisch via geofencing kunnen gaan.”

trailerslot openen met app op smartphone

“De SBS Fox heeft nog een ander voordeel”, zegt Van der Veer. “Het heeft een slamlockfunctie. Als de chauffeur zijn deuren dichtdoet, valt de Fox meteen in het slot en is de trailer vergrendeld. Hij kan dus nooit zijn slot vergeten te activeren. En omdat het slot aan de buitenkant van de deur zit, is het snel en dus kostenefficiënt op te bouwen.”

Introductie op de IAA

Het nieuwe trailerslot wordt officieel gelanceerd tijdens de IAA. Imbema toont haar productrange in Hal 25 op stand C71. Naast de nieuwe Fox toont Imbema ook het nieuwe Tapa 1 gecertificeerde elektronische trailerslot Hornet. Dit is een pneumatisch bediend onderbouw pinslot met telematicafuncties als remote control slotbeheer en geofencing.