De Townstar introduceert meer dan twintig technologieën die nieuw zijn in het segment van lichte bedrijfswagens. In het segment van lichte bedrijfswagens past Nissan naar eigen zeggen als eerste de Around View Monitor (AVM) toe. Met behulp van diverse camera’s toont het systeem op de display een 360o-overzicht van het gebied rond de auto.

Nissan Townstar bouwt voort op e-NV200

Volgens de fabrikant bouwt de Townstar voort op de Nissan e-NV200. De volledig elektrische bedrijfswagen is nog verder geoptimaliseerd voor de behoeften van zijn berijders. Met een verbeterde batterij van 44 kWh, geavanceerde technologie en lage gebruikskosten is deze elektrische Townstar volgens Nissan zeer efficiënt en duurzaam. 

Actieradius, vermogen en koppel

De Townstar – die wordt gebouwd op het CMF-CD-platform van de Alliantie Renault-Nissan – combineert intelligent energiemanagement met effectieve batterijkoeling in een geoptimaliseerd pakket. De Nissan-bestelwagen heeft een actieradius tot 285 kilometer (onder voorbehoud van homologatie). Hij beschikt over een vermogen van 90 kW (122 pk) en het koppel bedraagt 245 Nm.

elektrische nissan townstar

ProPilot

De nieuwe Nissan is voorzien van het bestuurdersassistentiesysteem ProPilot, dat de bestuurder ondersteuning biedt op de snelweg. Zo nodig brengt ProPilot de Townstar in druk verkeer volledig tot stilstand en laat hem vervolgens weer optrekken om de voorganger automatisch te volgen. ProPilot houdt het voertuig in het midden van de rijstrook, zelfs in flauwe bochten.

Connectiviteit

Connectiviteitsfuncties, zoals E-Call, Apple CarPlay/Android Auto en het draadloos opladen van smartphones, zijn direct vanaf de introductie leverbaar. Daarnaast zijn ook verder verbeterde connected services beschikbaar. Deze diensten zijn te gebruiken via de 8 inch-touchscreen die in de volledig elektrische Townstar naast het 10 inch-instrumentarium van de bestuurder bevindt.