Dit lage gewicht is inclusief alle accessoires en een uitschuifmogelijkheid tot een lengte van 17,55 meter. De nieuwe trailer heeft een nuttig draagvermogen in Duitsland, België en Frankrijk van 22.900 kg voor deelbare lading (GCW: 40 ton). In Nederland geldt een nuttig draagvermogen van 32.900 kilo voor deelbare lading en een GCW van 50 ton. Voor alle genoemde landen geldt een nuttig draagvermogen van 36.900 kilo voor ondeelbare lading. 

Rino met koppelschoteldruk van 18 ton

De oplegger heeft als kenmerken dat hij geschikt is voor twee kingpinhoogtes (96 en 113 centimeter) en 18-tonskoppelschoteldruk. Hij wordt geschopeerd als afweer tegen corrosie, voorzien van onder meer twistlocks 20/30/40 ft., een kopschot, versterkte afschuining achter voor oprijden, rongkokers in randprofiel, drie dwarsrijenrongkokers en 10-tonsbindogen.

Uit voorraad leverbaar

Rino Trailers kan zijn 'lichtgewicht' uit voorraad leveren. En hij kan worden beoordeeld op de nieuwe locatie van Rino Trailer aan de Werktuigweg 1 in Zeewolde. Naast deze nieuwe trailers heeft het bedrijf hier ook een voorraad gebruikt materieel staan en een deel van de verhuurvloot. Overigens is deze leverancier onderdeel van Nooteboom Trading, dat gespecialiseerd is in de levering van nieuwe en gebruikte trailers en speciale zwaartransporttrekkers. Daarnaast produceert Nooteboom Trading onder de naam Rino Trailers zijn eigen opleggers.
nieuwe oplegger rino