De Thermo King A-serie-units zijn volgens de fabrikant tot 30 procent brandstofzuiniger en bieden een tot 40 procent snellere pull-down dan het marktgemiddelde. De A-500 Whisper Pro biedt dezelfde hoge prestaties met een geluidsniveau dat onder de Piek-norm van 60 dB(A) blijft, aldus Laurent Debias, Thermo King's product- en marketingdirecteur in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Europese steden willen geluidsemissieniveaus verminderen en de leefomstandigheden in binnensteden verbeteren. Een van de belangrijkste vereisten voor transporteurs die in stedelijke gebieden actief zijn, is dat hun koelunits aan de strenge geluidsnormen voldoen. Advancer-units behoorden tot de stilste trailerkoelunits op de markt. Met ons Whisper Pro-model gingen we een stap verder en bieden we onze klanten de hoogste koelcapaciteit voor een trailerunit die 's nachts een stad in kan."

Thermo King zet geofencing in

De A-500 Whisper Pro gebruikt geofencing om automatisch over te schakelen naar de geluidsarme modus bij het betreden van een vooraf gedefinieerde zone. Daardoor kunnen de transporteurs onbeperkt dag- en nachtschema's hanteren met de gemoedsrust dat de unit aan de regelgeving in het betreffende gebied voldoet. 

’s Nachts leveren = tijd besparen

"Uit onderzoek is gebleken dat werken buiten de spits tot 14 procent snellere distributieroutes kan leiden", zegt Colm O'Grady, productmanager Trailer bij Thermo King. " Dankzij de A-500 Whisper Pro kunnen coördinatoren een efficiëntere nachtroute plannen om spitsuren en files te vermijden en kostbare tijd te besparen. Onze nieuwe Advancer-unit biedt meer flexibiliteit en mogelijkheden om hun vracht af te leveren."