Het transportbedrijf zet de Renault Trucks D in voor het bevoorraden van evenementen en horecagelegenheden in opdracht van horecagroothandel Sligro. De trucks zijn uitgerust met Euro 6 Step D-motoren, die zowel zuinig als milieuvriendelijk zijn. De bakwagens zijn voorzien van de automatische versnellingsbak Optitronic. “Zo kan de chauffeur meer ontspannen zijn werk doen en zijn aandacht richten op de weg, wat zeker van belang is bij het draaien en keren in de binnensteden”, vertelt Bert van der Veen, bedrijfsleider bij Bolk Transport. "Voor optimale veiligheid hebben we de trucks uitgerust met een camerasysteem voor de dode hoek, werkverlichting rondom en een achteruitrijsignaal.” 

Minder vervoersbewegingen voor Bolk

Het GVW van de trucks is 18 ton en de koel-vriesopbouw is voorzien van een scheidingswand. “Daardoor kunnen we met één voertuig zowel vries- als versproducten en drank bezorgen. In de twee compartimenten kunnen we de temperatuur afzonderlijk regelen. De klant krijgt zo maar één truck voor de deur om hem te bevoorraden in plaats van twee of drie. Daarmee brengen we ook het aantal vervoersbewegingen terug, wat beter is voor het milieu.”

Global Cab voor comfort onderweg

De trucks zijn voorzien van een Global Cab die de chauffeur en bijrijder comfort en ruimte moeten opleveren. Van der Veen: “Horecadistributie is best zwaar werk, bijvoorbeeld als je fusten bier op een lastig toegankelijke plek moet zien te krijgen. We willen goed voor onze mensen zorgen. In de Global Cab hebben onze chauffeurs en bijrijders de beschikking over voldoende ruimte.”

Samenwerking met Nijwa

De levering van de trucks, deels vervanging en deels uitbreiding, kwam tot stand in samenwerking met de Hengelose vestiging van Renault Trucks-dealer Nijwa Groep. “We werken al jaren samen”, vertelt Van der Veen. “We spreken dezelfde taal en weten precies wat we aan elkaar hebben. In combinatie met de kwaliteit van de Renaults die we inzetten voor het distributiewerk is Nijwa een uitstekende partner voor ons rijdend materieel.”