Eigenaren en chauffeurs worden uitgenodigd om een foto of video van hun truck te delen op de Facebook-pagina van DAF Trucks N.V.

DAF Trucks viert jubileum.

DAF Trucks viert dit jaar haar 90-jarige jubileum. De onderneming richtte zich in eerste instantie op de bouw van opleggers en aanhangwagens en begon in 1949 met de productie van vrachtwagens.

Regelmatig ontvangt DAF foto’s van trotse eigenaren en chauffeurs van over de hele wereld, foto’s van DAF-trucks die de productielijn vele decennia geleden hebben verlaten en nog steeds dagelijks worden ingezet. Dit heeft de interesse van DAF aangewakkerd - wat is de oudste truck nog in gebruik en waar bevindt deze zich?

Op zoek naar verhalen

Ier John Tarrent voor zijn DAF 2100 die hij in 1984 kocht en die nog steeds in gebruik is. Daf Trucks zoekt de oudste truck die nog in gebruik is.

Ier John Tarrent voor zijn DAF 2100 die hij in 1984 kocht en die nog steeds in gebruik is. Daf Trucks zoekt de oudste truck die nog in gebruik is.

DAF Trucks heeft een Facebook-campagne gelanceerd om het antwoord op deze vraag te vinden. De Ier John Tarrent heeft zijn klassieke DAF 2100 uit 1984 alvast gedeeld, die vandaag de dag nog gewoon in dienst is: "Ze heeft er al 34 jaar opzitten, laat ons nooit in de steek en komt altijd weer terug op de thuisbasis, of het nu dag of nacht is."

DAF is op zoek naar foto’s en verhalen van trucks die nog in gebruik zijn uit de vroege jaren negentig, jaren tachtig, jaren zeventig of zelfs van daarvóór. Foto's of video's kunnen op de DAF Facebook pagina worden geplaatst: www.facebook.com/daftrucksnv. Eind november zal bekeken worden wat de oudste nog in gebruik zijnde DAF vrachtwagen is.

Via: daf.com