De Alblasserdamse vervoerder heeft de primeur met de allereerste nieuwe Actros SLT in Nederland. De keuze voor deze Mercedes-Benz-truck is gemaakt vanwege de geavanceerde techniek die op de Actros beschikbaar is. Maar ook het enthousiasme van de vaste chauffeur die duidelijk zijn voorkeur voor de Actros met GigaSpace-cabine uitsprak, was bepalend. 

Ook Actros SLT heeft MirrorCam

Net als de ‘gewone’ Actros van de nieuwste generatie is de SLT standaard voorzien van innovaties als de MirrorCam en de nieuwe anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC). Omdat de chauffeur regelmatig overnacht in de cabine, is deze voorzien van extra’s zoals een omvormer voor de magnetron, lederen bekleding, standairco en een entertainmentset. Even praktisch als fraai zijn het spuitwerk, de toplichten en de lichtbak op de cabine. Deze Actros is verder nog voorzien van chroomaccenten in de grille.

Indrukwekkende aandrijflijn

De Actros SLT doet zijn naam als SchwerLast Transporter eer aan met de 15,6-liter OM473-motor; een 460 kW / 625 pk sterke zescilinderlijnmotor die goed is voor 3.000 Nm. De vierassige trekker heeft twee aangedreven en twee gestuurde assen en is in combinatie met semidiepladers inzetbaar tot een treingewicht van 180 ton. De Actros SLT wordt door Mercedes-Benz in Molsheim af fabriek getransformeerd tot zwaartransporttrekker. Daar worden onder meer de voorloopas en installatie achter de cabine gemonteerd, bestaande uit de brandstoftank, accu en luchtketel. Samen met Voith ontwikkelde Mercedes-Benz de Turbo-Retarder-Koppeling. Deze slijtagevrije koppeling maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren. Bovendien dient deze als retarder voor extra veiligheid. De Turbo-Retarder-Koppeling maakt in iedere situatie veilig optrekken, manoeuvreren en remmen mogelijk.

Zwaar werk lichter maken

De inzet in het exceptioneel transport vergt alle aandacht van Braanker Logistics. Mercedes-Benz maakt het zware werk lichter met de connectiviteitsservice Mercedes-Benz Uptime. Hogenbirk Bedrijfswagens monitort op afstand de technische staat van de Actros SLT en plant waar nodig reparatie en onderhoud efficiënt in. Hiervoor heeft Braanker een onderhoudscontract afgesloten bij Hogenbirk. Daarnaast wordt er met Fleetboard actief gecoacht op de rijstijl, zodat ook in de zwaarste inzet efficiënt wordt omgegaan met brandstofverbruik en slijtage tot een minimum wordt beperkt. 

Braanker: ’Qua patet orbis’

Braanker Logistics is een allround logistiek dienstverlener met een wereldwijde expertise van alle denkbare vervoersmodaliteiten en logistieke mogelijkheden. Het credo van de vervoerder is niet voor niets ‘Qua patet orbis’: ‘Zo wijd de wereld strekt’. 

Naast een Iata- en Fiata-gecertificeerde lucht- en zeevrachtafdeling en een op- en overslagcapaciteit van ruim 30.000 m2 heeft Braanker een vloot van zo’n 170 eenheden waarmee binnenlandse en buitenlandse opdrachtgevers worden bediend. Met intermodale ervaring en kennis wordt wereldwijd aan huis geleverd, ongeacht of dit met een wegvoertuig, per spoor, per schip, per vliegtuig of een combinatie daarvan plaatsvindt. Het unieke aan de wegtransportafdeling is de enorme diversiteit van het wagenpark. Nagenoeg alle typen ladingen kan Braanker Logistics binnen eigen regie vervoeren. Ook het zelf laden en lossen van de ladingen is geen probleem.