De klimaatdoelstellingen, emissievrije binnensteden en de rol van duurzame brandstoffen in aanbestedingen: als transporteur of verlader kom je voor flinke keuzes te staan. Want ook jouw bedrijf moet ergens de komende jaren verduurzamen.

Green Planet ziet mogelijkheden

En dus wil je stappen zetten. Maar ja, hoe pak je het aan? Tijdens een speciale webinar op woensdag 10 februari gaat Green Planet in op de mogelijkheden die je als transporteur of verlader hebt. Panelleden van onder meer Volvo Trucks NL, TLN, Oegema Transport, Sent Waninge en Ikea geven antwoord op vragen als: Waar moet je rekening mee houden? Welke keuzes heb je? En wat kan het jou opleveren? Ook vertellen de specialisten van het tankstation over duurzamere brandstoffen en energiedragers als lng, hvo, groen gas, waterstof en High Power Charging, over voertuigen en over techniek.

De webinar moet transporteurs en verladers een completer beeld, meer kennis en een beter overzicht geven. Meer informatie over de webinar is te vinden op greenplanet.nl/webinar. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook opgeven.

Verduurzaming kan veel opleveren

Verduurzaming is een uitdaging, maar het kan je ook heel veel opleveren, zoals:

  • Je blijft welkom in binnensteden en milieuzones;
  • Je werkt aan een innovatief bedrijf;
  • Je blijft kansrijk in aanbestedingen;
  • Je zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.

De webinar vormt tevens de onlinekick-off van het DKTI-project ‘Greenflex for trucks’. Dit project wordt uitgevoerd onder de regeling DKTI-Transport van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

ministerie van infrastructuur en waterstaat green planet