"Voor ons was de TGL 12.220 met de viercilinderkrachtbron in combinatie met de geautomatiseerde zesbak de beste oplossing”, vervolgt Hoekstra. "Alleen was die af fabriek voorzien van kleine wielen. Dat werkt voor ons niet, want die kleine banden slijten te snel, en bovendien wilden we iets meer hoogte voor het aandocken. Wierda kwam toen met de oplossing waar we nu mee rijden, namelijk de TGL 12.220 op 19,5 inch-wielen. Dat lijkt eenvoudig, maar 19,5 inch-wielen voor achtgatsmontage bestonden niet. Die worden dus speciaal voor ons gemaakt.”

Het is een mooi voorbeeld van hoe Wierda Bedrijfswagens meedenkt met de klant om tot de ideale oplossing te komen. Het resultaat is een MAN TGL op grotere wielen, uiteraard met een aangepaste overbrenging in de achteras. Zowel Hoekstra als de chauffeurs zijn enthousiast over deze oplossing.

Hoekstra wil meerwaarde bieden

Hoekstra is een echt familiebedrijf, inmiddels geleid door de derde generatie. Het bedrijf won al twee keer de TLN Ondernemersprijs, in 2008 en in 2015. Hoekstra is een voorbeeld van hoe een traditioneel familiebedrijf tegelijkertijd innovatief kan zijn. Hoekstra: “Wij zijn een innovatief bedrijf dat erg gehecht is aan tradities en de onderlinge relaties, zowel met klanten, personeel als met leveranciers. Tegelijkertijd zijn we erg bezig met informatica en willen we alles weten over de kilometerkostprijs en de kostprijs per zending. Door daar de vinger aan de pols te houden zijn we in staat om onze klanten fijnmazige distributie te bieden met meerwaarde. Een mooi voorbeeld is de dubbel bemande bezorgservice. Daarmee worden meubels of witgoedapparaten niet alleen afgeleverd, maar ook gemonteerd. Deze service voeren we uit met onze MAN TGE-bestelwagens. Mede door de opvallende belettering is dit een herkenbare dienst waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt.”

Eigen op- en overslag

Het totale wagenpark van 62 trekkende eenheden omvat inmiddels twee MAN TGS-trekkers, zes MAN TGL-bakwagens met een Yntema-opbouw met laadklep en twee MAN TGE-bestelwagens met een City Box-opbouw met laadklep. Hoekstra Kwaliteit in Logistiek houdt zich bezig met warehousing, verhuizingen en met de fijnmazige 24-uursdistributie van pallets en kwetsbare zendingen met afwijkende afmetingen door heel Nederland en Vlaanderen. Het bedrijf beschikt over eigen op- en overslagfaciliteiten in Sneek en heeft 155 medewerkers.

Fullservicecontract

Hoekstra Transport maakt gebruik van het MAN-reparatie en -onderhoudscontract waarbij het RIO-systeem wordt gebruikt voor optimale communicatie tussen voertuig, dealer en planning. Hierdoor is er altijd inzicht in de status van het voertuig, de prestaties en de onderhoudsinterval. Voor de transporteur vormt dit een belangrijke schakel in het eigen ritplanning en managementsysteem.