Met deze leasedienst maakt Hyzon – naar eigen zeggen wereldwijd een van de marktleiders als het gaat om het leveren van bedrijfsvoertuigen die rijden op waterstof – het mogelijk om via een leasemodel versneld over te stappen op bedrijfsvoertuigen die rijden op waterstof. Daarmee streeft het bedrijf ernaar om als een van de eerste bedrijven TCO-parity te realiseren voor klanten in Europa. Oftewel: het bedrijf wil een waterstofaangedreven bedrijfswagen aan klanten kunnen leveren tegen totale eigendomskosten die even hoog zijn als die van bedrijfsvoertuigen met een dieselmotor. Met haar brandstofceltechnologie verwacht Hyzon, samen met haar partners verantwoordelijk voor de waterstofinfrastructuur, klanten te helpen om deze TCO-parity te bereiken. Op deze manier denkt het bedrijf dat de transitie naar een economie waarin bedrijfsvoertuigen rijden op waterstof wordt vergemakkelijkt en versneld.

Hyzon wil complete oplossing bieden

Hyzon is met haar partners al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van complete oplossingen die ervoor moeten zorgen dat bedrijven en ondernemingen op een zo rendabel mogelijke manier de overstap kunnen maken naar bedrijfsvoertuigen die rijden op waterstof. Het nieuwe leaseaanbod van Hyzon is de eerste stap in de transitie naar een compleet aanbod voor de Europese markt.

Zo snel mogelijke overstap

"We zijn trots dat we onze klanten in Europa deze leasedienst kunnen aanbieden en dat we hen kunnen ondersteunen bij de overstap naar waterstof”, zegt Craig Knight, ceo bij Hyzon. "Deze leasedienst is bedoeld om onze klanten zo snel mogelijk de overstap te laten maken naar uitstootvrije zware voertuigen die worden aangedreven door waterstofbrandstofcellen en die zowel qua kosten als qua tanktijd de concurrentie met dieselmotoren aankunnen."

Transitie naar waterstof

Gezien de status van de waterstoftransitie in Europa zal dit continent naar verwachting het voortouw nemen bij de wereldwijde opschaling van waterstofmobiliteit. Als speler in de sector die zich bezighoudt met de zware waterstofmobiliteit, verwacht Hyzon een belangrijke rol te kunnen spelen in de waterstoftransitie in de EU, onder meer via de productiebasis in Groningen. 

Lees meer over het in Hoogezand gevestigde Hyzon in de komende Transport & Logistiek. Nog geen abonnee? Kies hier uw abonnement op Transport & Logistiek.