Ondernemer Arie den Dekker laat er geen twijfel over bestaan: “De Trakker heeft het goed gedaan! Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van Iveco.” 

Content met Iveco X-Way

Inmiddels werkt Den Dekker al enige tijd met zijn X-Way en hij is er content mee. “De wagen biedt precies wat ik er van verwacht had: veel laadvermogen en lekker en rustig rijden. Bovendien is de auto voorzien van alle moderne veiligheidssystemen.”

Den Dekker

Den Dekker uit Veen bestaat al meer dan vijftig jaar. “Mijn vader is ermee gestart en ik ben verder gegaan vanaf het jaar 2000”, vertelt Den Dekker. "Op dit moment rijden we met vier auto’s waarmee wij het transport van zand, grind en menggranulaten voor onze klanten verzorgen. Onze klantenkring zit in heel Nederland.” 

Maatwerkvoertuig

De X-Way 10x4 is een maatwerkvoertuig. Lucien Peskens (Iveco Nederland) zegt daarover: "Arie den Dekker wilde graag een gestuurde sleepas, veel laadvermogen en een lager toerental dan zijn vorige auto’s. De X-Way met een luchtgeveerd onderstel en een motor zonder EGR en roetfilter sluit hier perfect op aan. Ik heb samen met collega Adriaan Doorduin het voertuig helemaal naar de wensen van Arie kunnen samenstellen en kijk dan ook met een fijn gevoel terug op de succesvolle samenwerking.” 

Diverse bedrijven

Bij de samenwerking waren diverse andere bedrijven betrokken. Zo werd de kipper gebouwd door P. Ruizeveld en de wagen is gespoten door Dubbeldam Groep. Groeneveld Smeersystemen heeft een centraal smeersysteem gemonteerd. Daarnaast is de auto voorzien van een overdruksysteem. Een freshfilter zorgt ervoor dat er altijd schone lucht de cabine in wordt geblazen.