Voor de inzameling en de verwerking van bouw- en sloopafval zet Bnext.nl verschillende voertuigen in met onder meer afzetcontainers en portaalarmsystemen. Voor het vervoer van bouw- en sloopafval tussen de vestigingen zet het bedrijf moving floor-opleggers in van het Canadese merk Titan Trailers. Directeur Logistiek Peter van Gils: “Deze opleggers werken voor ons het best. De opbouw is van aluminium en de moving floor is gemaakt van Hardox-staal. De ervaring leert dat dit type opleggers bij uitstek geschikt is voor ons werk. De constructie is onverwoestbaar en toch licht van gewicht, en het lossen gaat zeer snel.”

MAN TGX als visitekaartje

Het wagenpark van Bnext.nl omvat meerdere MAN-trucks. De nieuwste aanwinst is een MAN TGX 26.470 6x2-trekker, die in combinatie met de nieuwe Titan-oplegger wordt ingezet. De TGX is voorzien van de luxe GX-cabine in ‘individual’ uitvoering. “Voor onze inzamelvoertuigen geldt dat we ze zo compact mogelijk willen houden”, vertelt Van Gils. “Deze trekker-opleggercombinaties vormen echt ons visitekaartje. Vandaar dat we gekozen hebben voor de ruime GX-cabine met alle opties, ook op het gebied van veiligheid. Zo is de truck voorzien van Lane Change Support met dodehoekdetectie.” 

man tgx bnext.nl titan trailer

De truck is uitgerust met de D26-krachtbron met 470 pk, in combinatie met de geautomatiseerde TipMatic-versnellingsbak. Door middel van een versnellingsbak-PTO wordt de extra grote hydraulische pomp aangedreven. De tank voor hydrauliekolie is achter de cabine ondergebracht.

Speciale zijskirts

De combinatie is volledig uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Bnext.nl. Er zijn speciale zijskirts ontwikkeld door Veap Shield voor de voorloopastrekker. Die zijn standaard alleen leverbaar voor de 4x2-trekkers. De huisstijl is verzorgd door truckspuiterij Van Winkoop.  De MAN TGX werd opgebouwd en afgeleverd door MAN-dealer BTS in samenwerking met Vlastuin Truckopbouw.