Wie in de truckerswereld kent hem niet? Robin Holsappel, de man die al vele trucks op de foto heeft gezet, heeft nu een eigen miniatuurtruck. Zijn droom om vrachtwagenchauffeur te worden, kan Robin helaas niet realiseren door de spierziekte Duchenne waar hij aan lijdt. Wereldwijd komt Duchenne voor bij één op de vijftigduizend mensen, voornamelijk bij jongens. Bij deze spierziekte breken de spieren – en uiteindelijk de hartspier – langzaam af, omdat het eiwit dat zorgt voor de stevigheid van spiercellen bij mensen met Duchenne ontbreekt.

Tekno-miniatuurtruck 

Om de gevolgen van Duchenne Spierdystrofie te stoppen of vertragen, is veel onderzoek – en dus geld – nodig. Tekno draagt hier met liefde haar steentje aan bij door het waarmaken van een andere droom van Robin: de introductie van een eigen Tekno-miniatuurtruck. Geheel naar Robins ontwerp is een flitsend model gerealiseerd. Gedurende dit gehele proces is Robin nauw betrokken gebleven bij de verwezenlijking van zijn model én droom. De miniatuurtruck is exclusief uitgebracht om geld op te halen voor stichting Duchenne Parent Project. De opbrengst gaat dan ook geheel naar deze stichting.

Ook jij kan een steentje bijdragen aan het uit de wereld helpen van de spierziekte Duchenne. Bestel het exclusieve model op de website van Tekno.