De eerste door Nooteboom af te leveren 4+6-dieplader combinatie is bestemd voor C. Zwagerman Transport uit Nederhorst den Berg. Deze combinatie is geoptimaliseerd voor de Duitse regelgeving: 12 ton aslast bij 80 km/u waardoor ladingen van 100 ton op efficiënte wijze in en door Duitsland kunnen worden vervoerd.

Nooteboom-dieplader met Duitse ontheffing

Cor Zwagerman, directeur/eigenaar van C. Zwagerman Transport:  “De kranen en machines die wij vervoeren worden steeds zwaarder. Met een Duitse ontheffing is het laadvermogen van deze nieuwe dieplader iets meer dan 100 ton en daarmee betreden we een voor ons nieuw marktsegment. Om de dieplader zoveel mogelijk aan te passen aan de Duitse regels voor ontheffingen is de asafstand 1,51 meter geworden in plaats van de 1,36 meter die voorheen gebruikelijk was. Dat leidt tot een geringere belasting van bruggen en viaducten. Daardoor worden de vergunningen door de diverse deelstaten nu gemakkelijker verstrekt.”

Ombouw naar semidieplader

Een ander voordeel van deze dieplader is het kortkoppelstuk. Zwagerman: “Daarmee kunnen we de oplegger eenvoudig ombouwen naar een tienassige semidieplader. In die configuratie stijgt het laadvermogen naar ongeveer 110 ton en kunnen we de besturing van de Interdolly gemakkelijk aanpassen voor deze kortere configuratie."