De lijnen van deze gebruikte Euro 6-trekker zijn versterkt door de ontwerpers van de Halle du Design (HDD), onderdeel van Renault Trucks. Geïnspireerd door de racewereld is de T 01 Racing voorzien van een modern, dynamisch ontwerp dat de technische prestaties van het voertuig onderstreept.

Renault Trucks T01 Racing

Het exterieur van de Renault Trucks T 01 Racing combineert een witte achtergrond met glinsterend zwart, vlammend rood en pittig geel. Als finishing touch is de truck voorzien van spuitwerk op de zonneklep, wielen, het radiatorrooster en de achteruitkijkspiegels. Reflecterende stickers gebaseerd op de racewereld maken het af.

Carbon-look interieur

Niet alleen aan het exterieur is deze speciale editie te herkennen. Via de instaptreden – ook voorzien van de speciale rode en gele kleur – komt de chauffeur in een antracietgrijs carbon-look interieur. De opbergruimten zijn voorzien van rode handgrepen. Tot slot zijn er verschillende opties mogelijk op het gebied van aanvullende carbonelementen, ledlichtaccessoires, luchthoorns of specifiek spuitwerk. De metamorfose van de T 01 Racing vindt plaats in de Used Trucks Factory in Bourg-en-Bresse. Voor de revisie, transformatie en het aanpassen van gebruikte voertuigen worden dezelfde processen gebruikt als bij de productie van nieuwe voertuigen.

Revisie met originele onderdelen

Voor de Renault  T 01 Racing komen alleen jonggebruikte voertuigen in aanmerking. De revisie is geheel in overeenstemming met de kwaliteitsnormen van het Franse truckmerk en vindt plaats met gecertificeerde, originele onderdelen. De trucks hebben een lage kilometerstand en worden geleverd met een fabrieksgarantie van twaalf maanden of 120.000 kilometer.

Used Renault-trucks in Nederland

In Nederland biedt Renault Trucks een eigen selectie van used trucks aan waarbij volgens de geldende normen van de fabrikant wordt gestreefd naar kwaliteit en transparantie bij de selectie van jonggebruikte voertuigen. Alle used trucks worden conform de geldende afleveringsstandaard door een team van professionals klaargemaakt en afgeleverd.

De Nederlandse selectie used Renault-trucks is hier te bekijken.