“Met een auto op maat kun je je werk beter en veiliger doen”, vertelt Bob Lammers, hoofd Transport bij Rensa. “Samen met Van Berkum bekijken we of de laadbakken voldoen aan onze eisen of wat er beter kan.” Hij geeft een voorbeeld: “We hebben verticale stangen waarmee we de lading vast zetten. Gebleken is, dat die veel kracht van de chauffeur vragen. Dus kwamen er stangen die makkelijker inschuiven en vergrendelen. Vervolgens bleek dat doordat de lading toch beweegt tijdens het transport, er lichte schade kon ontstaan. Waarop we de stangen voorzagen van een rubberen sok om ook maar het geringste risico op schade te vermijden.”

'Chauffeur Rensa vertrouwd gezicht'

Een andere reden waarom het bedrijf vasthoudt aan eigen vervoer, is dat de betrokkenheid richting klant zich ook op de juiste wijze manifesteert tijdens het transport. “Een gemotiveerde chauffeur is natuurlijk de beste ambassadeur van je bedrijf. Rensa is een echt familiebedrijf en door met eigen chauffeurs te werken, kunnen we dat ook zo naar onze klanten uitdragen. Voor onze klanten is de Rensa-chauffeur vaak een vertrouwd gezicht”, aldus Lammers. Wagenparkbeheerder Frank Buunen vult aan dat het daarbij van belang is dat een truck van Rensa er netjes en schoon uit ziet. “Dus we willen strakke wanden voor onze laadruimten en mochten er onverhoopt schades zijn, hoe klein ook, dan willen we die zo snel mogelijk verholpen hebben. Met Van Berkum konden we daar heldere afspraken over maken, die altijd goed worden nageleefd.”

Alles door Van Berkum

“Alle bakopbouwen in ons wagenpark worden al sinds jaar en dag door Van Berkum geleverd”, zegt Lammers. Buunen: “Het wagenpark van Rensa telt ook de nodige trailers. De meeste hiervan zijn eveneens door Van Berkum opgebouwd."

Over Rensa

Familiebedrijf Rensa Verwaming en Ventilatie is niet meer weg te denken uit de verwarmings- en ventilatiebranche in Nederland. Aanvankelijk werkte het bedrijf regionaal, maar nu is het in heel Nederland vertegenwoordigd.