Het familiebedrijf prijst de betrouwbaarheid en de goede, ondersteunende service. Bij de nieuwste generatie DAF-trucks signaleert het bedrijf ook een beduidend lager brandstofverbruik en noemt dat een pre. Het past uitstekend bij de ambities op het vlak van vergroening. Dealer Sent Waninge heeft de nieuwe XF-trekkers onlangs afgeleverd.

Van Dijk Transport in het groen 

“Groen is onze huiskleur, al sinds de oprichting bijna tachtig jaar geleden”, aldus Johan van Dijk. “Groen past ons en staat voor duurzaam. Vergroening speelt een grote rol in onze bedrijfsvoering. Dat is te zien. Op het dak van ons nieuwe warehouse liggen zonnepanelen en sinds vorig jaar zijn we ook geheel gasloos. We zijn volledig energiepositief. Het is dan ook mooi dat we met trucks rijden van een merk dat veel investeert in zuinige motoren en efficiency, wat wij ook terugzien in de total cost of ownership.”

Gunstige verbruikscijfers

Bij Van Dijk Transport tekent die zuinigheid zich af in de cijfers. “De DAF XF’s van de eerste Euro 6-generatie zitten op een gemiddeld verbruik van 1:3,25. De nieuwe generatie Euro 6 zit op 1:3,5. Dat vinden wij heel nette waarden, zeker in ons zeer diverse werk. We rijden immers ook met opleggers met brede, zware of zeer lange lading. Foodgrade- en exceptioneel transport zijn voorbeelden van onze transportactiviteiten, met gesloten opleggers, (semi)diepladers en schuiftrailers waarmee we tot aan 36 meter lengte kunnen komen.” 

Onderhoud in eigen beheer

Van Dijk Transport noemt betrouwbaarheid en service eveneens van doorslaggevende waarde, waarin de dealer een grote rol speelt. “De vrachtwagens zijn goed en degelijk. Onze chauffeurs vinden het plezierig om ermee te werken. Daarnaast blijven we vanwege onderhoud graag bij een merk. We doen namelijk een deel van de onderhoudswerkzaamheden in onze eigen werkplaats. Met meerdere merken wordt het dan complexer. De samenwerking met de dealer hier in Zwolle is van meet af aan goed.”

Oudste DAF met 1,6 miljoen kilometer 

Het wagenpark van Van Dijk Transport bestaat nu uit vijftien DAF-trucks. Vier zijn XF 430-trekkers van de nieuwste Euro 6-generatie. Verder heeft het bedrijf trekkers van de voorgaande Euro 6-generatie en Euro 5-trekkers. Tevens is er nog een 95 XF die al meer dan 1,6 miljoen kilometer heeft afgelegd. “En hij doet het nog best”, aldus Van Dijk.