“We willen onze dienstverlening verder verduurzamen en daarmee de belasting op de omgeving tot het absolute minimum beperken”, verklaart Joost Hafmans, directeur van VTS Transport & Logistics. “Bovendien zijn er zero-emissiezones aangekondigd. Met deze elektrische trucks willen wij ervaring opdoen met het gebruik van en het rijden met batterij elektrische vrachtwagens.”

Elektrische trucks gaan internationaal

De Volvo FH Electric 4x2-trekkers worden gekoppeld aan THT New Cool-opleggers die volledig elektrisch koelen. De trucks worden door VTS ingezet voor verschillende multinationals in de farmaceutische industrie. De vrachtwagens gaan rijden door Nederland, België en het Ruhrgebied in Duitsland.

Brandstof besparen én elektrisch

“Steeds meer van onze opdrachtgevers vereisen een duurzame inzet”, vertelt Hafmans. “Alles wat wij doen op het gebied van verduurzaming wordt bijzonder positief gewaardeerd door onze klanten. Duurzaamheid is een belangrijk criterium dat meespeelt in de keuze van de juiste partner. Door naast het beperken van het brandstofverbruik nu ook elektrische trucks in te zetten, laten wij zien dat we ook in de toekomst de juiste partij zijn.”

Lees ook: Active Grip Control nieuwe veiligheidsfunctie voor elektrische Volvo-trucks

Opladen wordt op de hoofdvestiging in Boxmeer gedaan waar VTS beschikt over 5.000 zonnepanelen. Hafmans: “De opbrengst van deze panelen wordt gebruikt voor de dagelijkse werkzaamheden in het magazijn en de kantoren. Onze berekening laat zien dat we een gedeelte van de opbrengst ook kunnen gebruiken voor het opladen van de elektrische trucks. Daarnaast kopen wij sowieso zoveel mogelijk groene stroom in om de impact van onze werkzaamheden op het klimaat zo laag mogelijk te houden.”

Achtergrond VTS Transport & Logistics

VTS Transport & Logistics is een snelgroeiende logistiek dienstverlener gespecialiseerd in opslag en distributie van farma- en healthcare producten. Duurzaamheid is voor VTS belangrijk. Door minder brandstof te verbruiken en door inzet van CO2-besparende alternatieven zet het bedrijf in op duurzame opties. Het bedrijf inmiddels al 22 Volvo’s FH I-Save rijden waarmee ze minder brandstof verbruiken en dus minder CO2 uitstoten. Nog eens 41 nieuwe Volvo-trucks met I-Save en zuinige Turbo Compound-motor staan in order voor levering in 2022.

Dit is wellicht ook interessant: Subsidieregeling AanZET voor zero-emissietrucks in de maak