Voor Wemmers Tanktransport was de ingebruikname van deze Actros-trekkers een heuglijk moment. Met deze nieuwe serie werd voertuignummer 1.200 aan het wagenpark toegevoegd. De door Hogenbirk Bedrijfswagens geleverde serie bestaat uit twaalf Actros 1845 LS-trekkers met brede StreamSpace-cabine. Algemeen directeur Paul van den Nieuwenhuizen: “Ik verwacht veel van deze spiegelloze Actros. Ik vind het een mooie innovatie die ongetwijfeld een positief effect zal hebben op het brandstofverbruik en de veiligheid van onze chauffeurs en medeweggebruikers. Bij de aanschaf van deze nieuwe Mercedes-Benz-trucks hebben we zoals altijd ook goed gekeken naar chauffeurscomfort, verbruik en restwaarde. Dat plaatje moet in zijn geheel kloppen.” 

Wemmers kiest voor veiligheid en comfort

De trucks worden ingezet voor het vervoer van vloeibare levensmiddelen, zoals plantaardige oliën, glucose en vruchtensappen. Wemmers Tanktransport heeft als eis dat 25 ton lading meegenomen kan worden en de lege combinatie daarom niet meer dan 15 ton mag wegen. Daarom zijn de trucks voorzien van een geïntegreerde schotel en uitgerust met aluminium velgen. Toch heeft de luchtgeveerde Actros ook veel extra’s aan boord met onder meer het Safety Pakket met Active Brake Assist 5, afstandsregeling en chauffeursairbag. Daarmee kiest het transportbedrijf bewust voor de meest veilige oplossing. Naar verwachting zullen de trucks 110.000 kilometer per jaar afleggen in het tanktransport in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Onderweg ervaart de chauffeur het comfort van de MultiMedia Cockpit Interactive met groot touchscreen, Mercedes-Benz-trucknavigatie en een geïntegreerd app-portal. Voor extra comfort buiten de rijtijden zijn de trucks voorzien van standairco.

Hoge servicegraad

In de levensmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de performance van de leveranciers. Wemmers Tanktransport hanteert daarom een minimale ondergrens van 95 procent in zijn servicegraad. Mercedes-Benz levert in dat kader een waardevolle bijdrage met de connectiviteitsservice Uptime. Hogenbirk Bedrijfswagens monitort op afstand de technische staat van de voertuigen en plant waar nodig  reparatie en onderhoud efficiënt in. Om de Actros-trekkers in topconditie te houden heeft Wemmers Tanktransport een Reparatie & Onderhoudscontract afgesloten. 

Over Wemmers Tanktransport

Het familiebedrijf Wemmers dat al vanaf 1880 actief is, heeft zich in de jaren zestig tot en met negentig gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare levensmiddelen als plantaardige oliën, vetten, vruchtensappen, glucose en cacaoproducten. Inmiddels is Wemmers Tanktransport met een vloot van een kleine driehonderd trekkende eenheden een toonaangevende speler op de Europese markt. Met vestigingen in diverse Europese landen verzorgt Wemmers Tanktransport het vervoer voor nagenoeg iedere grondstofleverancier.