Vorex Logistics assettracking Verizon ConnectVerizon Connect breidde zijn fleetmanagementsysteem Reveal uit met een oplossing waarmee klanten niet alleen voertuigen, maar ook assets kunnen beheren. Met het gps-volgsysteem voor assets maken bedrijven de near-realtime locaties en de prestaties van waardevolle assets, zoals trailers en containers, inzichtelijk. Dankzij deze uitbreiding op Reveal zetten bedrijven hun assets zo optimaal mogelijk in. Daarnaast helpt Reveal het risico op diefstal en andere vormen van ongeoorloofd gebruik te verminderen.

Near-realtime locaties

Vorex Logistics is een logistieke dienstverlener die voor ruim 450 bedrijven het transport over de weg binnen geheel Europa, en zee- en luchtvracht wereldwijd organiseert. Doordat de trailers in heel Europa van locatie naar locatie bewegen, is het lastig om altijd te weten waar elke asset zich bevindt. Dit maakt het een uitdaging om te zien welke trailers beschikbaar zijn en welke het dichtst bij de locatie van de opdracht zijn. Om klanten near-realtime updates te bieden over de locatie van ladingen, zocht Vorex Logistics naar een geschikte softwareleverancier die genoeg updates en inzicht kan geven om zijn klanten tevreden te stellen. Verizon Connect voldoet aan de gestelde eisen.

Michel de Lange, mede-eigenaar van Vorex Logistics: “Een van onze partners zette Verizon Connect Asset Tracking al in voor het volgen van zijn trailers en raadde ons de tool aan. Na een aantal gesprekken besloten we om ervoor te gaan en we zijn erg tevreden over hoe Verizon Connect de installatie heeft aangepakt.”

Assets beschermen

De ingebouwde geofencing stelt de internationale dienstverlener in staat om te zien of een trailer buiten een aangewezen gebied komt. De Lange: “Als er iets ongewoons gebeurt, zien we dit meteen en kunnen we het gelijk melden. Door de geofence-alerts te combineren met het near-realtime volgsysteem, kunnen we onze assets beschermen. Zo weten we gelijk wanneer een trailer abrupt stopt of gestolen lijkt te zijn.”

Jan Willem Doornbos, senior marketingmanager Central Europe bij Verizon Connect: “Vorex Logistics is een goed voorbeeld van hoe de assettrackingsoftware van Verizon Connect kan helpen om het meeste uit een organisatie te halen. We kunnen Vorex inzichten bieden in de locaties van trailers, de klanten van relevante updates voorzien over waar hun goederen zich bevinden, en de klanttevredenheid naar een hoger niveau te tillen.”