dawsongroup wim bos transport

Wim Bos Transport uit Weesp transporteert onder meer laboratoria en de daarbij benodigde instrumenten en apparatuur voor universiteiten, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Maar ook minder gevoelige zaken als ziekenhuisbedden of zonweringen behoren tot de lading.

Het farmatransport voorziet in een behoefte. “In ons wereldje is zoiets snel bekend. Als klanten ervan horen, gaan ze gelijk bellen. Dat gaat alleen nog sneller dan ik had verwacht", vertelt Wim Bos junior.

Wim Bos deed al eens koeltransport

In het verleden hebben was Wim Bos actief in het koeltransport, maar de laatste jaren niet meer. De vraag van de klant was voor het bedrijf aanleiding om de draad weer op te pakken. “Bij Dawsongroup vonden we niet alleen de koeltrailer die we zochten, maar ook het plaatje erbij paste perfect”, zegt Bos. "We hebben afgesproken de trailer eerst een jaar te huren met uitzicht op een definitieve koop. Het is een mooie, nieuwe oplegger waarvan de koelmotor nog niet veel uren heeft gemaakt. We wilden het echter wel meteen goed aanpakken en hebben de trailer laten certificeren volgens de Good Distibution Practice-richtlijnen. Voor de benodigde mapping moet de trailer onder meer een week lang draaien bij een bepaalde temperatuur. Hiermee borgen we een bepaald kwaliteitsniveau, zodat de productkwaliteit van farmaceutische producten gehandhaafd blijft gedurende het distributieproces.”

Precisiewerk

Wij zitten in het hoogwaardige vervoer en dat vereist precisiewerk”, vervolgt Bos. "Daarom moeten de goederen met zorg en aandacht worden behandeld. Om die reden hebben wij ook alleen vaste mensen in dienst, want we willen de kwaliteit te allen tijde hooghouden. Groei is voor ons dan ook geen doel op zich. We willen bovenal ons werk goed doen, daarom houden we het liefste alles in eigen beheer. We hebben een ploeg van twintig enthousiaste medewerkers, waarvan er vijftien op de weg zitten, of dat nou met een trekker, trailer of bakwagen is. Het leuke van een kleine ploeg is dat je nog persoonlijk contact hebt. We rijden vooral in de Benelux-landen, maar komen ook veel in Frankrijk en Duitsland.”

Geconditioneerde warehousing

Naast het transport verzorgt Wim Bos Transport op zijn locatie in Weesp ook het volledige logistieke proces van goederen. “We hebben goed beveiligde en verwarmde loodsen met 5.000 m2 opslagruimte. We verzorgen de op- en overslag, maar ook het uitpakken, stickeren, schoonmaken, assembleren, en administreren zit in ons dienstenaanbod. Nu we opnieuw gestart zijn met het gekoelde farmatransport is de volgende stap om de gekoelde op- en overslag voor onze klanten te verzorgen. We investeren stap voor stap, maar dit is zeker de ambitie.”