De totale vloot van H.N. Post & Zonen omvat zo’n 165 trucks, waarvan vijftig van het merk Mercedes-Benz. "Wij hebben negen truckmixers in onze vloot en twaalf eigen betonmixeropleggers”, vertelt directeur Marco Post. "Daarnaast staan er nog tien betonmixertrailers van een klant op ons terrein; indien nodig levert H.N. Post & Zonen hiervoor de trekkers. Met deze vloot van in totaal ruim dertig betonmixers bedienen we de betoncentrales in de regio. Je moet het zo zien dat wij de flexibele schil vormen van deze centrales. Overigens rijden de vier nieuwe Mercedes Arocs-mixers vast voor Dyckerhoff Basal. De trucks zijn ook volledig uitgerust in de huisstijl van dat bedrijf."

Arocs met fuseeas

De Mercedes-Benz Arocs 4143-trucks zijn door Veldhuizen Wagenbouw voorzien van een extra, 10-tons luchtgeveerde naloopas. Het betreft hier een originele, fuseegestuurde Mercedes-as waardoor de onderdelen voorziening via de dealer geen probleem is.

h.n post & zonen mercedes-benz arocs
Twee van de vier Dyckerhoff Basal-betonmixers van H.N. Post & Zonen.

Daarnaast is de vering aangepast van de overige assen, is de positie van het tandemstel gewijzigd en zijn de aslasten opgewaardeerd naar twee keer 10 ton voor de voorassen, twee keer 9,5 ton voor de aangedreven assen en dus 10 ton voor de naloopas. Het resultaat is een 10x4-chassis met een wettelijk toegelaten terreingewicht van 49 ton. Als opbouw is er gekozen voor een 15-kuubs Mulder-mixeropbouw.

Chauffeurs content met Mercedes-Benz 

Voor H.N. Post & Zonen was met name het uit voorraad, compleet leverbaar zijn van de betonmixers een zwaarwegend argument. "De voertuigen voldoen precies aan onze specificaties en hiermee konden we snel aan de slag”, zegt Post. "Wij hebben veel ervaring met Mercedes-Benz-trucks en die trucks doen het uitstekend in dit werk. Belangrijk is ook dat de chauffeurs erg content zijn met de Arocs. Verder hebben we een uitstekende relatie met Mercedes-Benz-dealer Van Mossel. In principe doen we reparatie en onderhoud in onze eigen werkplaats, inclusief schadeherstel en spuitwerk. Voor onderdelen en garantie vallen we terug op de dealer, en dan is een goede relatie met het merk een groot voordeel."