Webinar over Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) Aanschaf

Bent u ondernemer en wilt u op eigen of gehuurd terrein laadinfrastructuur aanleggen voor elektrische voertuigen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) Aanschaf. RVO organiseert hierover een webinar op dinsdag 3 september van 10 tot 11.30 uur.

In het webinar SPRILA geeft de RVO informatie over de regeling en hoe ondernemers er gebruik van kunnen maken. De aanvraagperiode van de subsidie start op dinsdag 24 september 2024 om 9 uur en eindigt op dinsdag 31 december 2024 om 12 uur.

Verdeling per activiteit

Exploitanten van laadinfrastructuur komen alleen in aanmerking voor SPRILA Aanschaf voor laadinfrastructuur voor eigen voertuigen of voertuigen van werknemers.
Het totaalbudget van SPRILA is voor SPRILA Aanschaf en SPRILA Advies samen. Hieronder is te vinden hoeveel subsidie er per activiteit beschikbaar is.

  • Advies voor en aanleg van laadinfrastructuur voor AC-laadstations € 17.900.000;
  • Advies voor en aanleg van laadinfrastructuur voor DC-laadstations voor andere aanvragers dan OV-concessiehouders of touringcarbedrijven € 15.542.000;
  • Investeringen in een stationaire batterij voor andere aanvragers dan OV-concessiehouders of touringcarbedrijven € 4.500.000*.

Waarvoor subsidie?

Ondernemers kunnen subsidie krijgen voor een deel van de kosten voor de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de aanleg hiervan. Deze laadinfrastructuur wordt geplaatst op het eigen of gehuurde terrein, dat niet te allen tijde publiek toegankelijk is.

De laadinfrastructuur bestaat uit: de basislaadinfrastructuur, inclusief de hoofdaansluiting en de bekabeling; een of meer DC-laadstations met een vermogen vanaf 20 kW met minimaal Ă©Ă©n laadpunt;en/of een of meer AC-laadstations met een vermogen van minimaal 11 kW met samen minimaal 4 laadpunten; en/of een of meer AC-laadstations met een vermogen vanaf 43 kW.

Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor een laadstation tot en met 350 kW. Samen met minimaal € 25.000 subsidie voor laadinfrastructuur kan subsidie worden aangevraagd voor een stationaire batterij. Aan het vermogen en de capaciteit van de batterij zijn voorwaarden verbonden. De batterij mag een maximaal vermogen hebben van 50% van het gecontracteerd vermogen en een C-waarde van maximaal 0,25. De opslagcapaciteit van de batterij is maximaal 1.000 kWh.

Hoeveel subsidie?

De subsidie is per aanvrager maximaal € 350.000 per kalenderjaar. De subsidie voor een stationaire batterij van maximaal 1.000 kWh is € 160 per kWh voor mkb € 80 per kWh voor een groot bedrijf. Meer informatie over de subsidiebedragen voor mkb’ers en grote bedrijven per stroomtoevoer en vermogen en alle voorwaarden ijn te vinden op RVO.nl.

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Anita Hestens