Eerste elektrische trekker voor PostNL

Eerste elektrische trekker voor PostNL
Eerste e-truck voor PostNL Foto: PostNL, LinkedIn

PostNL heeft een primeur: vanaf Nieuwegein rijdt de post- en pakketbezorger sinds kort met zijn allereerste elektrische trekker. Deze Volvo FHE 4X2T Electric is uitstootvrij en maakt weinig geluid. “Een mooie stap in onze route naar net zero”, bericht PostNL op haar LinkedIn.

“Als grote post- en pakketbezorger zijn we ons sterk bewust van de invloed die we op de wereld om ons heen hebben. We komen elke dag in elke straat en willen zo min mogelijk CO2 uitstoten. Zo hebben we al elektrische (bak)fietsen, elektrische bestelbussen, licht elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) en sinds vorig jaar ook een elektrische bakwagen. Daarnaast gebruiken we duurzamere biobrandstoffen voor onze vrachtwagens, zoals HVO100. En nu gaan we dus ook met onze allereerste elektrische trekker rijden. Op papier kan deze truck met een volle batterij ongeveer een afstand afleggen van 300 kilometer. Met zo’n vrachtwagen besparen we elk jaar bijna 18.000 kilogram CO2-uitstoot in vergelijking met een normale dieselvrachtwagen.”

Net zero in 2040
Op haar website geeft PostNL aan dat zij met haar “science based targets goed op weg zijn naar ‘net zero’ in 2040. “We willen onze CO₂-uitstoot met 45% hebben teruggebracht in 2030. En in 2040 willen we ‘net zero’ zijn. Dan hebben we onze CO₂-uitstoot met 90% verminderd. Dat betekent dat we dan bijna geen negatieve impact meer hebben op het klimaat.”

Lees ook: DHL weer bovenaan Top 100 Logistiek Dienstverleners

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Annelies van Stijn