Wagenparkbeheer efficiënter met QR-code op trailer

Krone wint trailer-award met Smart Assistant

Maximilian Birle, Head of Digital Services bij Krone Trailer, ontving de prijs op de IAA Transportation. Foto: Krone

Krone heeft de International Trailer Award (ITA) 2025 gewonnen in de categorie ‘Smart Trailer’. De internationale expertjury erkende de ‘Krone Smart Assistant’, die nu standaard in alle nieuwe Krone-trailers zit en ondersteuning biedt aan chauffeurs en wagenparkbeheerders. 

De Krone Smart Assistant is ontwikkeld om het leven van chauffeurs gemakkelijker te maken en tegelijkertijd de efficiëntie van de wagenparkactiviteiten te verhogen. De trailerstatus en belangrijke gegevens kunnen digitaal en in realtime worden opgevraagd en gerapporteerd door de QR-code, die de gegevens van de trailer bevat, op de trailer te scannen. Zonder extra apps te hoeven installeren, kunnen chauffeurs met een standaard smartphone de staat van de trailer registreren, schade of defecten melden. Reparaties kunnen hierdoor sneller worden uitgevoerd. “De Krone Smart Assistant fungeert als een digitaal besturingssysteem voor de trailer en maakt het mogelijk om alle belangrijke informatie op elk moment beschikbaar te hebben”, legt Ralf Faust, Managing Director Service bij Krone Trailer, uit. “We wilden een oplossing creëren die ondersteuning biedt aan de chauffeur, zonder training of ingewikkelde systemen. De Smart Assistant is intuïtief en eenvoudig.”

Efficiëntiewinst

Voor transportbedrijven biedt de Krone Smart Assistant niet alleen een kant-en-klare oplossing, maar ook een snelle return on investment (ROI). De plug-and-play functionaliteit bespaart tijd en geld: er is geen grote investering, training of extra apps nodig. Een simpele scan van de QR-code is voldoende om trailercontroles, ontbrekende onderdelen en schaderapporten en voertuigdocumentatie in realtime uit te voeren. Maximilian Birle, Head of Digital Services bij Krone Trailer: “Onze klanten melden een vermindering van de uitvaltijd en een beter overzicht van hun wagenpark.”

Oplossing voor hele wagenpark

De Krone Smart Assistant is niet alleen beschikbaar voor nieuwe Krone trailers. Oudere modellen en trailers van andere fabrikanten kunnen ook eenvoudig worden omgebouwd. Dit maakt de Smart Assistant een toekomstbestendige oplossing voor vloten van alle groottes die een gecentraliseerd platform willen gebruiken om hun hele vloot efficiënter, veiliger en duurzamer te laten werken.
Bedrijven profiteren van minder uitvaltijd, vereenvoudigd onderhoud en efficiënter beheer. Deze geavanceerde technologie ondersteunt zowel de bestuurder als de wagenparkbeheerder bij het aanjagen van digitalisering en modernisering van de bedrijfsvoering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Anita Hestens