Unaniem jurybesluit

Nieuwe Renault Master verovert 33e International Van of the Year Award 2025

Nieuwe Renault Master verovert 33e International Van of the Year Award 2025
Foto: International Van of the Year

De vierde generatie Renault Master werd maandagavond 16 september uitgeroepen als International Van of the Year 2025 tijdens het ‘Night of the Stars’ Gala Banquet op het IAA Transportation 2024-evenement in Hannover.

Unaniem stemde het jurypanel, dat 25 landen in Europa vertegenwoordigde, op de nieuwe Renault Master als hun nummer één keuze. Voor het eerst werden er ook gezamenlijke runners-up gekozen, waarbij de nieuwe Ford E-Transit Custom en Stellantis ProOne Large Van-reeks de tweede trede op het podium deelden. De nieuwe Ford Transit Courier en de nieuwste Mercedes-Benz eSprinter maakten de shortlist van kandidaten compleet.

Het was de vijfde keer in de 33-jarige geschiedenis van de International Van of the Year Award (IVOTY) dat de Renault Group deze prestigieuze prijs won, met de tweede generatie Master die succesvol was in 1998, gevolgd door de Trafic in 2002 met de Kangoo Z.E. die de norm brak en het eerste volledig elektrische bedrijfsvoertuig werd dat deze prijs won in 2012, gevolgd door de volgende Kangoo Van in 2022 (gedeeld met de Mercedes-Benz Citan II) en nu met de nieuwe Master voor 2025.

Hoge mate van innovatie

“De IVOTY-jury was onder de indruk van het compleet nieuwe ontwerp en de hoge mate van innovatie en technologie die is ontwikkeld voor de nieuwe Master-reeks, die geavanceerde aerodynamica, meer bruikbaarheid en verbeterde efficiëntie, ruimte, veiligheid en comfort biedt. Plus het feit dat het nieuwe modulaire platform diesel-, elektrische en waterstof-aandrijflijnen herbergt. Allemaal kenmerken die voldoen aan de criteria voor het awardprogramma. Toekomstbestendig”, aldus Jarlath Sweeney, voorzitter van de jury van de International Van of the Year Award.

Bij het in ontvangst nemen van de IVOTY 2025-trofee op het Messe Hannover-evenement zei Heinz-Jürgen Löw, hoofd van LCV Renault Group: “Het ontvangen van deze prijs voor onze nieuwe Master is bijzonder en betekent veel voor ons. Deze erkenning is een bewijs van het harde werk, de toewijding en de passie die erin zijn gestoken om dit mogelijk te maken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Annelies van Stijn