Cargors brengt beschikbare transportcapaciteit van aangesloten vervoerders gedetailleerd in kaart en kan zo verladers met de meest geschikte vervoerder verbinden, met als resultaat dat beschikbare capaciteit beter wordt benut en vervoerders duurzamer kunnen rijden.

Transparantie en duurzaamheid

"De Europese markt voor vrachtvervoer over de weg staat bekend om zijn lage transparantie en het hoge niveau van tussenhandel. Als gevolg hiervan rijdt meer dan 40 procent van de vervoerders in Europa leeg en hebben vervoerders extreem lage marges", licht Najeeb Qazizada, CEO en medeoprichter van Cargors, toe. "Wij willen dit met onze portal veranderen. We fungeren niet als broker, maar als gateway. Bij ons bepaalt de vervoerder zijn prijs en de keuze ligt bij de verlader."

Cargors is in zijn portal niet alleen transparant over prijzen, maar voegt daar nu dus ook informatie over CO2-uitstoot per zending aan toe. De verlader geeft de opdracht in en binnen enkele seconden geeft het systeem enkele alternatieven en kan een zending direct worden aangemaakt. De verwachte CO2-uitstoot wordt ook meteen weergegeven.

"De meeste mkb-bedrijven vinden duurzaamheid belangrijk, maar hebben nog niet de faciliteiten hier inzicht in te krijgen en te geven. Nu normaliseren en standaardiseren wij het voor ze’, zegt Qazizada. ‘Daarnaast hebben we een overeenkomst met Trees for All. Elke zending die via onze gateway wordt verstuurd, draagt bij aan het planten van bomen. In de toekomst zullen hier meer projecten bij komen."

Laagdrempelig

Sven Poot, business development manager bij BigMile: "We zijn erg blij met de nieuwe samenwerking met Cargors. Dankzij de integratie met BigMile Emission API wordt het voor verladers in het mkb nu heel laagdrempelig om hun zendingen duurzamer te vervoeren zonder ondoorzichtige kosten. De inzichten in de uitstoot per zending die er nu aan toegevoegd zijn, stelt gebruikers van de Cargors portal bovendien in staat om zelf veranderingen door te voeren om de uitstoot nog verder te verlagen."

Er zijn 650 verladers (verzenders) en 350 vervoerders aangesloten bij de portal van Cargors.

Lees ook: CO2-uitstoot zeven Gelderse transportbedrijven in beeld gebracht