‘van A naar Peter’ verzorgt de catering bij wegwerkzaamheden, bouwplaatsen, evenementen en bedrijven. “Daarnaast doen we aan ‘calamiteitencatering’. Dat zijn bijvoorbeeld grote branden of zware bergingsklussen waarbij het personeel langdurig werkzaam is op locatie. Verder werken wij veel voor wegenbouwend Nederland. Wij verzorgen dan in het werkvak maaltijden, ontbijt- en lunchpakketten en regelen de koffie." 

In de trailer zit alles wat Peter onderweg nodig heeft: een zware generator, watertanks en een professionele horecakeuken. De opleggers zijn verder voorzien van verlichting die de omgeving in het licht zet en een 360 graden camerasysteem. 

MAN voor catering

De MAN TGL 8.220 met slaapcabine en hoog dak kwam af-fabriek als bakwagen. Wierda Voertuig Techniek bouwde de truck vervolgens om tot trekker. De luchtgeveerde trekker heeft een wielbasis van 360 cm en blijkt goed wendbaar. De truck is uitgerust met de 4,6 liter D0834 viercilinder Euro 6 dieselmotor met 220 pk. De TGL bevat tevens de geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak. 

Camera's in plaats van spiegels

Verder is er gekozen voor het OptiView-systeem. Dat vervangt de spiegels door camera’s, gecombineerd met een weergave van de beelden op de displays in de cabine. De complete voertuigzijde wordt op de displays links en rechts in beeld gebracht. De verschillende beelden (hoofdspiegel, groothoek- en trottoirspiegels) zijn hierbij gecombineerd in één beeld. Slimme zoom-functies helpen om alles in beeld te houden. Van de complete oplegger dwars achter de trekker tot aan een goede focus op bijvoorbeeld de snelweg.

Lees ook: Van Santen belevert binnensteden Amsterdam en Haarlem met elektrische MAN