De 770 medewerkers van Müller Fresh Food Logistics genereerden in 2021 de food zo'n 90 miljoen euro aan inkomsten. Müller, opgericht in 1938 in Holten, heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Als full-service logistiek dienstverlener biedt het bedrijf diensten aan in warehousing, transport en distributie in de segmenten ambient, fresh en diepvries. 
Het portfolio van het bedrijf omvat daarnaast opslag in alle temperatuurbereiken en klantspecifieke diensten met toegevoegde waarde. De CEO van Müller, Jan-Peter Müller (links op de foto), blijft aan het roer, ondersteund door zijn managementteam. "Als onderdeel van DACHSER hebben we nu niet alleen toegang tot DACHSER's Food Logistics netwerk in Duitsland, maar ook tot DACHSER's European Food Network dat 34 landen bedient.” 

Werkplaatsen zelfstandig

De bedrijfswagenwerkplaatsen van Müller (Müller European Truck en Trailer Care), waar  80 mensen werken, blijft zelfstandig. Anton Müller houdt de leiding.
De overname biedt Müller groeimogelijkheden binnen een snelgroeiend internationaal familiebedrijf. Dit betekent dat de organisatie haar klanten nieuwe mogelijkheden kan bieden, bijvoorbeeld in de export van food groupage. 

Fijnmazig distributienetwerk

In de toekomst zullen de klanten van DACHSER gebruik kunnen maken van het fijnmazige distributienetwerk van Müller in Nederland. Müller bedient dit netwerk met een eigen wagenpark van 350 trucks en 400 trailers. Er zijn ruim 400 chauffeurs in dienst.

Rechts op de foto managing director DACHSER Food Logistics Alfred Miller.

Lees ook: St vd Brink neemt Bremer Transport over