Jonge logistieke werknemers overwegen vaker om van baan te wisselen in vergelijking met oudere werknemers. Het hoogste percentage ligt in de leeftijdsgroep 25 tot en met 34 jaar. In deze leeftijdsgroep overweegt driekwart (76 procent) om te wisselen van baan. Dit terwijl bij de leeftijdsgroep 54 jaar en ouder een derde (30 procent) een baanwissel overweegt.

Inzet vergroten

De redenen die genoemd worden door de logistieke medewerkers om hun baan op te zeggen, komen overeen met de redenen als die juist hun betrokkenheid op hun werk zouden vergroten. Zo geeft meer dan de helft (53 procent) aan dat hun inzet vergroot zou worden bij een hoger salaris en voor kwart (24 procent) geldt dit als er betere doorgroeimogelijkheden zouden zijn. Daarnaast zouden minder stressvolle werkomgeving (23 procent) en een flexibeler werkrooster (18 procent) de betrokkenheid op het werk vergroten volgens de werknemers.

“Er zijn verbeteringen nodig in de logistieke sector met betrekking tot de waardering en het toekomstperspectief van medewerkers. Door het bieden van doorgroeimogelijkheden en goede communicatiemiddelen kunnen werkgevers de loyaliteit van logistieke medewerkers vergroten en hen langer aan zich binden", aldus Erik Fjellborg, CEO bij Quinyx.

Het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd tussen februari en april 2024 onder 1.574 eerstelijnsmedewerkers, waaronder 451 logistieke werknemers. Zij zijn onder andere werkzaam in de transport, opslag, verzending en distributie. Dit onderzoek is een onderdeel van een groot internationaal onderzoek van Quinyx. In totaal zijn er 12.500 eerstelijnsmedewerkers (werkzaam in retail, horeca en logistiek) ondervraagd in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden en Verenigde Staten. Het doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de behoefte van medewerkers die in de frontlinie werken.

Lees ook: Medewerkers boeien en binden? Goed contact is de basis